Limonlu Çatlak Kurabiye (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta şeker ile çırpalım, limon kabuğunu ince rende yapalım.
En son kabartma tozu olmak üzere tüm gereçleri ekleyip geniş bir kabımızda yoğuralım.
Akabinde ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamuru avucumuzun içinde yuvarlayıp pudra şekerine batıralım.
Fırın tepsisine yerleştirelim, daha evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
2 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta şeker ile çırpalım, limon kabuğunu ince rende yapalım.
En son kabartma tozu olmak üzere tüm gereçleri ekleyip geniş bir kabımızda yoğuralım.
Akabinde ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamuru avucumuzun içinde yuvarlayıp pudra şekerine batıralım.
Fırın tepsisine yerleştirelim, daha evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.