Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 limon kabuğu rendesi
Yarım limonsuyu
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyalleri bir kaba alalım ve yoğuralım.
Unu denetimli koyun. Ele yapışan bir hamur istemiyoruz. Lakin çokta sert bir hamur olmasın. Piştikten sonra ekmek üzere olsun istemeyiz .
Cevizden biraz büyük topcuklar haline getirdikten sonra her birini güzelce pudraya bulayalım.
Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine son bir sefer daha pudra serpelim ve işte hazır.
180 derecede 12 dakika pişmeye bırakalım. Not; pişme müddeti fırından fırına değişebilir. Afiyet olsun
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 limon kabuğu rendesi
Yarım limonsuyu
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyalleri bir kaba alalım ve yoğuralım.
Unu denetimli koyun. Ele yapışan bir hamur istemiyoruz. Lakin çokta sert bir hamur olmasın. Piştikten sonra ekmek üzere olsun istemeyiz .
Cevizden biraz büyük topcuklar haline getirdikten sonra her birini güzelce pudraya bulayalım.
Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine son bir sefer daha pudra serpelim ve işte hazır.
180 derecede 12 dakika pişmeye bırakalım. Not; pişme müddeti fırından fırına değişebilir. Afiyet olsun
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı