Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi İçin Malzemeler
2 paket burçak büskivi
100 gram tereyağ
300 gram labne peynir
300 gram süzme yoğurt
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı şeker
2 ,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema 200 ml
1 paket vanilin
Limon kabuğu rendesi
Üzeri için
2 adet limonun suyu
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Renk vermesi için yarım çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküviyi rondodan geçiriyoruz. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbın alt tabanını ve yanlarını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra üzerine döküp eşit bir şekilde yayıyoruz.
Üzerine kaşıkla veya bardakla bastırıp en az 40 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
Kreması için labne peyniri, süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip çırpıcıyla şekerler eriyene kadar çırpıyoruz.
Üzerine kremayı ekliyoruz. Kremayı çok çırpmıyoruz karışması yeterli.
Nişasta vanilin de ekledikten sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserle çırpıyoruz.
Dolapta bekleyen kalıba döküyoruz.
Fırının en alt tabanına ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyup fırının en alt tabanına yerleştiriyoruz. Isıtılmış 175 derece fansız fırında pişiriyoruz.
Pişen cheesecake hemen fırından çıkartmıyoruz.
Fırının kapağını aralık bırakıp fırının içerisinde soğutuyoruz.
Soğuduktan sonra.
Sosu için limon suyu,su,şeker,nişasta,zerdeçalı tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Cheesecakemizin üzerine yayıyoruz ve buzdolabında 1 gece dinlendiyoruz.
Üzerini dilerseniz benim gibi beyaz çikolatayla veya istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.
Not:malzemeler mutlaka oda ısısında olmalı.
Kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanmalı.
Dışı alüminyum folyo ile kaplanmalı.
Bu cheesecakenizin beyaz kalmasını saglıcaktır.
Ve mutlaka en alt rafa suya dayanıklıbir kabın içerisine su koyup yerleştiriyoruz.
Bu cheesecakenizin çatlamasını engelleyecektir.
Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 paket burçak büskivi
100 gram tereyağ
300 gram labne peynir
300 gram süzme yoğurt
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı şeker
2 ,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema 200 ml
1 paket vanilin
Limon kabuğu rendesi
Üzeri için
2 adet limonun suyu
2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Renk vermesi için yarım çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküviyi rondodan geçiriyoruz. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbın alt tabanını ve yanlarını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra üzerine döküp eşit bir şekilde yayıyoruz.
Üzerine kaşıkla veya bardakla bastırıp en az 40 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
Kreması için labne peyniri, süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip çırpıcıyla şekerler eriyene kadar çırpıyoruz.
Üzerine kremayı ekliyoruz. Kremayı çok çırpmıyoruz karışması yeterli.
Nişasta vanilin de ekledikten sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserle çırpıyoruz.
Dolapta bekleyen kalıba döküyoruz.
Fırının en alt tabanına ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyup fırının en alt tabanına yerleştiriyoruz. Isıtılmış 175 derece fansız fırında pişiriyoruz.
Pişen cheesecake hemen fırından çıkartmıyoruz.
Fırının kapağını aralık bırakıp fırının içerisinde soğutuyoruz.
Soğuduktan sonra.
Sosu için limon suyu,su,şeker,nişasta,zerdeçalı tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Cheesecakemizin üzerine yayıyoruz ve buzdolabında 1 gece dinlendiyoruz.
Üzerini dilerseniz benim gibi beyaz çikolatayla veya istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.
Not:malzemeler mutlaka oda ısısında olmalı.
Kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanmalı.
Dışı alüminyum folyo ile kaplanmalı.
Bu cheesecakenizin beyaz kalmasını saglıcaktır.
Ve mutlaka en alt rafa suya dayanıklıbir kabın içerisine su koyup yerleştiriyoruz.
Bu cheesecakenizin çatlamasını engelleyecektir.
Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı