Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için
300 gram labne
200 gram sürülebilir beyaz peynir
1 paket sıvı krema
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Limon sosu için
2 adet limon suyu
1 kahve fincanı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal renk vermesi için
Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirelim bir kaba alalım.
Üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştıralım her yerine yağı yedirelim kelepçeli kalıbın zeminine yağlı kağıt koyalım sıkıştıralım. Kalıbın kenarını da folyoyla kaplıyalım.
Bisküvili harcı koyup iyice bastıralım dondurucuya kaldıralım.
Derin bi kapta önce labne peynir ve şekeri eritene kadar çırpalım.
Daha sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
Yumurtaları koyduktan sonra çok fazla çırpmayalım.
Hazırladığımız harcı buzluktan çıkardığımız kalıbımıza dökelim.
Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırının alt katına şu dolu tepsi koyalım (çatlamaması için ) cheesecakemizi fırına atalım.
45- 50 dakika kadar kapağını açmadan pişirelim fırından fırına değişebilir pişen cheesecakemizi fırının kapağını yarı açıp ılıyana kadar bırakalım.
Küçük bir kapta sos malzemelerini sürekli karıştırarak pişirelim.
Sosumuzu cheesecakenin üzerine gezdirelim.
Buzdolabında en az 5 saat dinlendirelim. Afiyetler olsun instagram sayfam @hülyanınmutfağı41.
Limonlu Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 paket burçak bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için
300 gram labne
200 gram sürülebilir beyaz peynir
1 paket sıvı krema
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Limon sosu için
2 adet limon suyu
1 kahve fincanı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal renk vermesi için
Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirelim bir kaba alalım.
Üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştıralım her yerine yağı yedirelim kelepçeli kalıbın zeminine yağlı kağıt koyalım sıkıştıralım. Kalıbın kenarını da folyoyla kaplıyalım.
Bisküvili harcı koyup iyice bastıralım dondurucuya kaldıralım.
Derin bi kapta önce labne peynir ve şekeri eritene kadar çırpalım.
Daha sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
Yumurtaları koyduktan sonra çok fazla çırpmayalım.
Hazırladığımız harcı buzluktan çıkardığımız kalıbımıza dökelim.
Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırının alt katına şu dolu tepsi koyalım (çatlamaması için ) cheesecakemizi fırına atalım.
45- 50 dakika kadar kapağını açmadan pişirelim fırından fırına değişebilir pişen cheesecakemizi fırının kapağını yarı açıp ılıyana kadar bırakalım.
Küçük bir kapta sos malzemelerini sürekli karıştırarak pişirelim.
Sosumuzu cheesecakenin üzerine gezdirelim.
Buzdolabında en az 5 saat dinlendirelim. Afiyetler olsun instagram sayfam @hülyanınmutfağı41.
Limonlu Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı