Limonlu Haşhaşlı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 tane portakal suyu
1 tane limon suyu
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 tepele yemek kaşığı mavi haşhaş
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
1 limon suyu
1 çay bardağı ılık su
3 tepeleme yemek kaşığı şeker
Sosu için;
1 kutu sıvı krema
120 gram beyaz çikolata
1 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri
Limonlu Haşhaşlı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su bardağına limon ve portakal suyunu alalım ve üzerini ılık su ile dolduralım.
Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
Meyve suyu karışımını ve yağı da ek ederek çırpmaya devam edelim.
Limon rendesi ve haşhaşı ek edip karıştıralım.
Son olarak un ve kabartma tozunu ek ederek düşük zamanda karıştıralım.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika denetimli pişirelim.
Kek piştikten sonra fırının ağzını açalım ve 10 dk dinlendirelim.
Keki ıslatmadan evvel kalıbından düzgünce çıkartalım ve tekrar kalıba koyalım.
Islatmak için limon suyu, şeker ve suyu karıştıralım.
Kekin üzerine dökelim ve tekrar aykırı çevirerek kalıptan çıkartalım.
Sosu için kremanın yarısını sos tenceresine alalım ısındığında küçük küçük doğradığımız beyaz çikolataları içine koyalım ve altını kapatarak eriyene kadar karıştıralım.
Başka bir kapta kalan kremayı çırpalım.
İçerisine labne peynirini de ek edip çırpmaya devam edelim.
İki karışımı birleştirerek güzelce karıştıralım.
Kekikimizin üzerine dökelim.
Antep fıstığı ile süsleyelim.
Sosu uygunca donduktan sonra servis edelim.
Püf noktaları;.
Keki kalıptan parçalanmadan çıkartmak için;
Keki hazırlamaya başlamadan evvel kalıbınızı bilhassa halli bölgelerinden tereyağ ile yağlayalım ve buzluğa kaldıralım.
Kek piştikten sonra fırını kapatıp ağzı açık formda 10 dk dinlendirelim.
Sonrasında aykırı çevirerek düzgünce çıkartabilirsiniz.
Kek kalıbında ıslak kek yaparken;.
Keki ıslatmadan evvel zıt çevirerek kalıptan çıkartalım.
Hemen kalıba geri koyalım.
Kalıbın içinde ıslatalım.
1-2 dakika bekletip çıkartalım.
Limonlu Haşhaşlı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 tane portakal suyu
1 tane limon suyu
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 tepele yemek kaşığı mavi haşhaş
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
1 limon suyu
1 çay bardağı ılık su
3 tepeleme yemek kaşığı şeker
Sosu için;
1 kutu sıvı krema
120 gram beyaz çikolata
1 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri
Limonlu Haşhaşlı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su bardağına limon ve portakal suyunu alalım ve üzerini ılık su ile dolduralım.
Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
Meyve suyu karışımını ve yağı da ek ederek çırpmaya devam edelim.
Limon rendesi ve haşhaşı ek edip karıştıralım.
Son olarak un ve kabartma tozunu ek ederek düşük zamanda karıştıralım.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika denetimli pişirelim.
Kek piştikten sonra fırının ağzını açalım ve 10 dk dinlendirelim.
Keki ıslatmadan evvel kalıbından düzgünce çıkartalım ve tekrar kalıba koyalım.
Islatmak için limon suyu, şeker ve suyu karıştıralım.
Kekin üzerine dökelim ve tekrar aykırı çevirerek kalıptan çıkartalım.
Sosu için kremanın yarısını sos tenceresine alalım ısındığında küçük küçük doğradığımız beyaz çikolataları içine koyalım ve altını kapatarak eriyene kadar karıştıralım.
Başka bir kapta kalan kremayı çırpalım.
İçerisine labne peynirini de ek edip çırpmaya devam edelim.
İki karışımı birleştirerek güzelce karıştıralım.
Kekikimizin üzerine dökelim.
Antep fıstığı ile süsleyelim.
Sosu uygunca donduktan sonra servis edelim.
Püf noktaları;.
Keki kalıptan parçalanmadan çıkartmak için;
Keki hazırlamaya başlamadan evvel kalıbınızı bilhassa halli bölgelerinden tereyağ ile yağlayalım ve buzluğa kaldıralım.
Kek piştikten sonra fırını kapatıp ağzı açık formda 10 dk dinlendirelim.
Sonrasında aykırı çevirerek düzgünce çıkartabilirsiniz.
Kek kalıbında ıslak kek yaparken;.
Keki ıslatmadan evvel zıt çevirerek kalıptan çıkartalım.
Hemen kalıba geri koyalım.
Kalıbın içinde ıslatalım.
1-2 dakika bekletip çıkartalım.
Limonlu Haşhaşlı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı