Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
4 yemek kaşığı mavi haşhaş
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
2 su bardağına yakın un (Kontrollü)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerinin limon glazürü için
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
İyice karıştırıp üzerine gezdirilir, şart değil…
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Sıvı yağ, yoğurt, limon suyu eklenir. Ardından un, nişasta, hindistan cevizi gibi katı malzemeler de elenerek ilave edilir. (unu yavaş yavaş kıvamına göre anlayarak ekleyelim, ne cıvık ne de çok kıvamlı olmalı).
Düşük devirde 1 dk çırpılır. En son haşhaş da eklendikten sonra yavaşça spatula ile havasını söndürmeden karıştırılır. Tereyağı veya katı yağ ile yağlamış olduğumuz baton kek kalıbına kek karışımı dökülür. 160 /170 derecede 35 dk kadar kontrol edilerek pişirilir.
İlk 25 dk fırını açmamaya özen gösterelim ki kek pişerken aniden kabarması sönmesin. Kek piştikten sonra bekleme süresi verelim. Dinlendikten sonra afiyetle çayın yanında tüketelim. misss
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
4 yemek kaşığı mavi haşhaş
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
2 su bardağına yakın un (Kontrollü)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerinin limon glazürü için
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
İyice karıştırıp üzerine gezdirilir, şart değil…
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Sıvı yağ, yoğurt, limon suyu eklenir. Ardından un, nişasta, hindistan cevizi gibi katı malzemeler de elenerek ilave edilir. (unu yavaş yavaş kıvamına göre anlayarak ekleyelim, ne cıvık ne de çok kıvamlı olmalı).
Düşük devirde 1 dk çırpılır. En son haşhaş da eklendikten sonra yavaşça spatula ile havasını söndürmeden karıştırılır. Tereyağı veya katı yağ ile yağlamış olduğumuz baton kek kalıbına kek karışımı dökülür. 160 /170 derecede 35 dk kadar kontrol edilerek pişirilir.
İlk 25 dk fırını açmamaya özen gösterelim ki kek pişerken aniden kabarması sönmesin. Kek piştikten sonra bekleme süresi verelim. Dinlendikten sonra afiyetle çayın yanında tüketelim. misss
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı