Limonlu Kek Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yarım limon suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı limon şekeri (Kekler için) isteğe nazaran
Limonlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
Spatula yardımıyla karıştırıyoruz, limon suyunu, rendelenmiş limonu ve zerdeçalı ek edip tekrar karıştırıyoruz. Limon şekerini ilave edip karıştırıp.
Yavaşça evvelden yağladığımız kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar denetimli formda pişiriyoruz, afiyet olsun
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yarım limon suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı limon şekeri (Kekler için) isteğe nazaran
Limonlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
Spatula yardımıyla karıştırıyoruz, limon suyunu, rendelenmiş limonu ve zerdeçalı ek edip tekrar karıştırıyoruz. Limon şekerini ilave edip karıştırıp.
Yavaşça evvelden yağladığımız kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar denetimli formda pişiriyoruz, afiyet olsun