Limonlu Mısır Gevrekli Pratik Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 avuç dolusu ufalanmış mısır gevreği
4-5 yemek kaşığı un ( un denetimli koyulmalı, hamur yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda olucak)
1 adet limon kabuğu rendesi ( limonun yarısı içine sıkılacak)
Ek olarak eser ölçüde portakal kabuğu da rendeledim lakin bu tercihe bağlı
Limonlu Mısır Gevrekli Pratik Kurabiye Tanımı Yapılışı
Evvel yumurta, zeytinyağı, nişasta, şeker, rendelenen limon kabuğu, portakal kabuğu ve sıkılan limon suyu kaba alınır. Hepsi homojen kıvama gelene kadar karıştırılır.
Sonra denetimli bir biçimde un ek edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
En son mısır gevreği hamura katılıp form verilir.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Not: pişirme mühleti fırına nazaran değişebilir. Kurabiyelerin üstü çok hafif pempeleşecek.Toplamda 40 adet kurabiye çıkıyor.
1 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 avuç dolusu ufalanmış mısır gevreği
4-5 yemek kaşığı un ( un denetimli koyulmalı, hamur yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda olucak)
1 adet limon kabuğu rendesi ( limonun yarısı içine sıkılacak)
Ek olarak eser ölçüde portakal kabuğu da rendeledim lakin bu tercihe bağlı
Limonlu Mısır Gevrekli Pratik Kurabiye Tanımı Yapılışı
Evvel yumurta, zeytinyağı, nişasta, şeker, rendelenen limon kabuğu, portakal kabuğu ve sıkılan limon suyu kaba alınır. Hepsi homojen kıvama gelene kadar karıştırılır.
Sonra denetimli bir biçimde un ek edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
En son mısır gevreği hamura katılıp form verilir.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Not: pişirme mühleti fırına nazaran değişebilir. Kurabiyelerin üstü çok hafif pempeleşecek.Toplamda 40 adet kurabiye çıkıyor.