Son konular

Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
Muhallebisi için;
1 ,5 litre süt
1 ,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerindeki limonlu sosu için;
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı mısır nişastası
6-7 yemek kaşığı toz şeker

Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için tencereye süt, un, toz şeker, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini koyup muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştıralım.
Malzemeleri koyduğumuz tencereyi ocağa alalım ve orta ateşte muhallebi yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
Borcamın altına 1 kepçe ince bir kat muhallebiden koyup yayalım ve üzerine petibör bisküvilerimizi dizelim.
Daha sonra hazırladığımız muhallebinin yarısını boşaltalım ve yayalım.
Muhallebiyi eşit biçimde yaydıktan sonra tekrar bir sıra daha bisküvi dizelim ve muhallebinin kalanını boşaltarak eşit biçimde tekrardan yayalım.
Ben toplamda 2 kat bisküvi koydum fakat siz dilerseniz borcamınızın büyüklüğüne bağlı 3 yahut 4 kat bisküvili de yapabilirsiniz.
Limonlu sos için tencereye limon kabuğu rendesi, limon suyu, bir mikrar su ile açtığınız mısır nişastasını, suyu, toz şekeri ve yumurta sarısını koyarak karıştıralım.
Daha sonra tencereyi ocağa alın ve sos yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
Kıvam alan limonlu sosumuzu muhallebinin üzerine boşaltarak eşit formda güzelce yayalım.
Sıcağı çıkan ve soğuyan pastamızın üzerini kapatalım ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim.Soğuk servis ediniz.Afiyet olsun.
Limonlu Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler Muhallebi için; 1 lt + 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı nişasta 1 adet limon kabuğu rendesi Limonlu sos için; 2 su bardağı su Yarım su bardağı limon suyu 1 adet limon kabuğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı nişasta 2 adet limonun suyu ve kabuğunun tendeki 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağı 2 paket petibör bisküvi Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencerede tel çırpıcı ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Portakal Jöleli Muhallebili Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kakaolu petibör bisküvi Muhallebi için; 5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Jöle için; 1 su bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı şeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Çok Kolay Ve Çok Lezzetli Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1.5 litre süt Yarım su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı şekeri 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı çikolata 3 paket petibör bisküvi Üzeri için; Rendelenmiş çikolata Çok Kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Limonlu Tatlı Tanımı İçin Gereçler Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi 100 gram tereyağı Mahallebisi için; 1 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı nişasta 5 su bardağı süt 1 paket vanilya Limonlu sos için; 5 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 limon kabuğu rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt