Limonlu Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
1 su bardağı tepeleme+ 2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 buçuk limon suyu (Küçük boy)
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı tepeleme un
1 çay kaşığı (silme)zerdeçal
Damla çikolata
Limonlu Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şekeri 5 dk rengi beyaza dönene kadar çırpıyoruz.
Sonrasında sıvı yağ, süt, limon suyu ve limon kabuğunu ek ediyoruz ve birbirine karışmasını sağlıyoruz.
Kabartma tozu vanilin ve unu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Son olarak zerdeçalı da ekleyip karıştırıyoruz.
Sarı rengi bu baharattan sağlıyoruz ve tadı kokusu yok gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz
Yağladığımız kalıbımıza karışımı döküyoruz ve bir kaç kez kalıbımızı yere vuruyoruz ki eşit formda kabarsın.
Üzerine damla çikolataları serpiyoruz. Ben haşhaş da koydum.
Evvelce ısıttığımız fırında 170 derece de 45 dk kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
Birinci 15 dk fırının kapağını mutlaka açmamalısınız ki kek sönmesin.
Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkana kadar bekliyoruz ve kalıbımızdan çıkarıyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz afiyet olsun
3 yumurta
1 su bardağı tepeleme+ 2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 buçuk limon suyu (Küçük boy)
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı tepeleme un
1 çay kaşığı (silme)zerdeçal
Damla çikolata
Limonlu Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şekeri 5 dk rengi beyaza dönene kadar çırpıyoruz.
Sonrasında sıvı yağ, süt, limon suyu ve limon kabuğunu ek ediyoruz ve birbirine karışmasını sağlıyoruz.
Kabartma tozu vanilin ve unu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Son olarak zerdeçalı da ekleyip karıştırıyoruz.
Sarı rengi bu baharattan sağlıyoruz ve tadı kokusu yok gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz
Yağladığımız kalıbımıza karışımı döküyoruz ve bir kaç kez kalıbımızı yere vuruyoruz ki eşit formda kabarsın.
Üzerine damla çikolataları serpiyoruz. Ben haşhaş da koydum.
Evvelce ısıttığımız fırında 170 derece de 45 dk kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
Birinci 15 dk fırının kapağını mutlaka açmamalısınız ki kek sönmesin.
Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkana kadar bekliyoruz ve kalıbımızdan çıkarıyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz afiyet olsun