Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
1 adet rendelenmiş limon kabuğu( sadece sarı kısım rendelenecek)
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
100 ml/yarım su bardağı irmik
100 ml/yarım su bardağı süt
100 ml/yarım su bardağı sıvı yağ
200ml/1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
500 ml/2,5 su bardağı su
400 ml/2 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğuması için şerbetimizi hazırlayalım.
1 tencereye veya büyük bir cezveye suyumuzu ve şekerimizi alıp kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra 4-5 damla limon suyu sıkalım ve tekrar 4 dakika daha kaynatalım.
Kaynayan şerbetimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Kekin hamuru için;
Toz şekerimizi ve yumurtamızı alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
Beyazlaştıktan sonra süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, irmik, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım.
Kullanacağımız borcamı yanlardan başlayıp yağlayalım.
Hazırladığımız kekimizi borcama boşaltalım.
Borcama malzemeleri ekledikten sonra eşit bir şekilde çatlamadan kabarması için borcamı sağa sola sallayalım ve bir spatula yardımıyla hafif basarak üstünü düzeltelim. (hava kabarcığı oluşmaması için. )
Önceden ısıtılmış 180° fırında kekimizi 30 dakika pişirelim.
Kekimiz hazır olduktan sonra fırından çıkaralım ve 5 dakika ilk sıcağının çıkması için bekleyelim.
Kekimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra eşit parçalara bölelim.
Şerbetini daha iyi çekebilmesi için kürdanla üst kısımlarına delikler açalım.
Son olarak şerbetimizi üstünde gezdirerek ekleyelim.
Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
2 saat sonra şerbetini tam çektikten sonra revanimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Limonlu Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet rendelenmiş limon kabuğu( sadece sarı kısım rendelenecek)
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
100 ml/yarım su bardağı irmik
100 ml/yarım su bardağı süt
100 ml/yarım su bardağı sıvı yağ
200ml/1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
500 ml/2,5 su bardağı su
400 ml/2 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğuması için şerbetimizi hazırlayalım.
1 tencereye veya büyük bir cezveye suyumuzu ve şekerimizi alıp kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra 4-5 damla limon suyu sıkalım ve tekrar 4 dakika daha kaynatalım.
Kaynayan şerbetimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Kekin hamuru için;
Toz şekerimizi ve yumurtamızı alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
Beyazlaştıktan sonra süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, irmik, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım.
Kullanacağımız borcamı yanlardan başlayıp yağlayalım.
Hazırladığımız kekimizi borcama boşaltalım.
Borcama malzemeleri ekledikten sonra eşit bir şekilde çatlamadan kabarması için borcamı sağa sola sallayalım ve bir spatula yardımıyla hafif basarak üstünü düzeltelim. (hava kabarcığı oluşmaması için. )
Önceden ısıtılmış 180° fırında kekimizi 30 dakika pişirelim.
Kekimiz hazır olduktan sonra fırından çıkaralım ve 5 dakika ilk sıcağının çıkması için bekleyelim.
Kekimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra eşit parçalara bölelim.
Şerbetini daha iyi çekebilmesi için kürdanla üst kısımlarına delikler açalım.
Son olarak şerbetimizi üstünde gezdirerek ekleyelim.
Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
2 saat sonra şerbetini tam çektikten sonra revanimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Limonlu Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı