Limonlu Rulo Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Limonlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı su
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Kreması için;
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı labne peyniri

Limonlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta, vanilya ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üzerine su, sıvı yağ, limon suyu ve limon rendesini ek edip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu elekten geçirip ek edin ve spatula ile karıştırın.
Yağlı kağıt serili büyük uzunluk fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.
Bu ortada kremasını hazırlayın. Tencereye tereyağ ve labne peyniri hariç tüm materyalleri alın ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca altını kapatıp tereyağı ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığında soğutun. Soğuduktan sonra labneyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
Pişen keki sıcakken çabucak başka bir yağlı kağıt üzerine koyun. Üzerindeki yağlı kağıdı çıkarın ve yeni kağıt ile rulo olarak sarın.
Soğuyunca açıp içine kremayı sürün. Tekrar rulo olarak sarın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Servis ederken pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Limonlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Limonlu Bar Limon Severler Bu Tarifi Kaçırmasın İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 1.5 su bardağı un 175 gram tereyağı yada (Margarin) 4 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya Limonlu dolgu için 2 yumurta 2 limonun suyu Çay kaşığı ucundan zerdeçal 2 limonun rendelenmiş kabuğu 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Pastane Usulü Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için; 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı sıcak su 1 çorba kaşığı nişasta 1 çay bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Krema için; 2 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Bol Çikolatalı, Meyveli Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller Pandispanya için; 6 yumurta (oda sıcaklığına, sakın dolaptan çıkarır, çıkarmaz kullanmayın) 1, 5 su bardağı toz şeker Çay kasığının ucu ile tuz 4 yemek kaşığı sıcak su 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı kakao...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 yumurta sarısı 75 gram toz şeker (Yarım çay bardağı Yarım çay bardağı öğütülmüş badem 1 adet portakal kabuğu rendesi 200 gram un (Yaklaşık 2 su bardağı ) Bulamak için ; 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Limonlu Tart Tanımı İçin Gereçler 120 gram soğuk tereyağı⠀ 180 gram un ⠀ 2 yemek kaşığı şeker⠀ 1 yumurta sarısı⠀ 30 gram soğuk su⠀⠀ Ağırlık için bakliyat⠀ Limon sos için; 180 gram tereyağı⠀ 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı limon suyu ⠀ 1 adet rendelenmiş limon kabuğu ⠀ 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt