Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Un (3 su bardağına yakın kullandım siz denetimli ekleyin)
Üzerine serpmek yahut bulamak için:
2 doruklu yemek kaşığı pudra şekeri
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç bütün gereçleri alalım. Güzelce karıştıralım.
Unumuzu denetimli ekleyerek yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca yoğurmayı bırakalım.
Hamurumuzdan cevizden daha küçük modüller alarak yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Bütün hamura tıpkı süreci yapalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyemize bir tabakta karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçın karışımından serpelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Tanım seda’nın mutfağına ilişkin kendisine tanım için teşekkür ederim
125 gram margarin
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Un (3 su bardağına yakın kullandım siz denetimli ekleyin)
Üzerine serpmek yahut bulamak için:
2 doruklu yemek kaşığı pudra şekeri
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Limonlu Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç bütün gereçleri alalım. Güzelce karıştıralım.
Unumuzu denetimli ekleyerek yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca yoğurmayı bırakalım.
Hamurumuzdan cevizden daha küçük modüller alarak yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. Bütün hamura tıpkı süreci yapalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyemize bir tabakta karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçın karışımından serpelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Tanım seda’nın mutfağına ilişkin kendisine tanım için teşekkür ederim