Limonlu Tart Tanımı İçin Gereçler
120 gram soğuk tereyağı⠀
180 gram un ⠀
2 yemek kaşığı şeker⠀
1 yumurta sarısı⠀
30 gram soğuk su⠀⠀
Ağırlık için bakliyat⠀
Limon sos için;
180 gram tereyağı⠀
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı limon suyu ⠀
1 adet rendelenmiş limon kabuğu ⠀
2 adet yumurta⠀
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker ⠀
Limonlu Tart Tanımı Yapılışı
Bir büyük kaba unu ve şekeri koyun. Tereyağını mikser yardımıyla hamura yedirin. ⠀
Yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyerek, hamurunuzu toparlayın ve elinizle disk şekli verin. ⠀
2 yağlı kağıt ortasında hamurunuzu serçe parmak kalınlığında açın ve yağladığınız tart kalıbına dikkatlice koyun. ⠀
Tabanın altına çatalla delikler açın. Yağlı kağıdı tartınızın üzerine yerleştirin ve bakliyatları içine koyup 190 derecedeki fırına verin ve 35 dakika pişirin. ⠀.
Tart fırından çıkınca içinden yağlı kağıdı ve bakliyatları çıkarıp tabanının kızarması için tekrar fırına verin. ⠀
Limon sos hazırlanışı; limon sos için yumurta hariç gereçlerin hepsini bir sos tenceresine alın ve karıştırın.
Daha sonra yumurtayı da ekleyip kıvam alıncaya dek kadar karıştırın ve sosunuzu ocaktan alın. ⠀
Kızarmış ve ılımış tartınıza limon sosunuzu güzelce yayın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. ⠀
120 gram soğuk tereyağı⠀
180 gram un ⠀
2 yemek kaşığı şeker⠀
1 yumurta sarısı⠀
30 gram soğuk su⠀⠀
Ağırlık için bakliyat⠀
Limon sos için;
180 gram tereyağı⠀
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı limon suyu ⠀
1 adet rendelenmiş limon kabuğu ⠀
2 adet yumurta⠀
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker ⠀
Limonlu Tart Tanımı Yapılışı
Bir büyük kaba unu ve şekeri koyun. Tereyağını mikser yardımıyla hamura yedirin. ⠀
Yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyerek, hamurunuzu toparlayın ve elinizle disk şekli verin. ⠀
2 yağlı kağıt ortasında hamurunuzu serçe parmak kalınlığında açın ve yağladığınız tart kalıbına dikkatlice koyun. ⠀
Tabanın altına çatalla delikler açın. Yağlı kağıdı tartınızın üzerine yerleştirin ve bakliyatları içine koyup 190 derecedeki fırına verin ve 35 dakika pişirin. ⠀.
Tart fırından çıkınca içinden yağlı kağıdı ve bakliyatları çıkarıp tabanının kızarması için tekrar fırına verin. ⠀
Limon sos hazırlanışı; limon sos için yumurta hariç gereçlerin hepsini bir sos tenceresine alın ve karıştırın.
Daha sonra yumurtayı da ekleyip kıvam alıncaya dek kadar karıştırın ve sosunuzu ocaktan alın. ⠀
Kızarmış ve ılımış tartınıza limon sosunuzu güzelce yayın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. ⠀