Limonlu Tatlı Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
Mahallebisi için;
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Limonlu sos için;
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal ( renk vermesi için)
1 adet limon suyu
2 su bardağı su
Limonlu Tatlı Tanımı Yapılışı
Un haline getirdiğimiz burçak bisküvilerin üzerine erittiğimiz tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz .
Bisküvili harcı kelepçeli kalıba boşaltılır bastırarak yerleştiriliyoruz, kalıbımızı buz dolabına yerleştirelim.
Öteki tarafta tencereye şeker, irmik, nişasta ve sütü alalım karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Muhallebiyi ocaktan alınca vanilyalı ekleyelim.
Birinci sıcaklığı çıkan muhallebiyi biskuvili harcın ustune boşaltalim akabinde soğumaya bırakalım.
Üzeri için tencereye toz şeker ,nişasta ,limon kabuğu rendesi ,limon suyu ,zerdeçal ve suyu ekleyelim ve yoğunlaşana kadar karıştıralım .
Muhallebinin çatlamaması için birinci sıcaklığı çıkınca kaşık kaşık dökelim.
Limonlu tatlımızı bir gece dolapta bekletelim afiyet olsun şimdiden.
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
Mahallebisi için;
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Limonlu sos için;
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal ( renk vermesi için)
1 adet limon suyu
2 su bardağı su
Limonlu Tatlı Tanımı Yapılışı
Un haline getirdiğimiz burçak bisküvilerin üzerine erittiğimiz tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz .
Bisküvili harcı kelepçeli kalıba boşaltılır bastırarak yerleştiriliyoruz, kalıbımızı buz dolabına yerleştirelim.
Öteki tarafta tencereye şeker, irmik, nişasta ve sütü alalım karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Muhallebiyi ocaktan alınca vanilyalı ekleyelim.
Birinci sıcaklığı çıkan muhallebiyi biskuvili harcın ustune boşaltalim akabinde soğumaya bırakalım.
Üzeri için tencereye toz şeker ,nişasta ,limon kabuğu rendesi ,limon suyu ,zerdeçal ve suyu ekleyelim ve yoğunlaşana kadar karıştıralım .
Muhallebinin çatlamaması için birinci sıcaklığı çıkınca kaşık kaşık dökelim.
Limonlu tatlımızı bir gece dolapta bekletelim afiyet olsun şimdiden.