Limonlu Yalancı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için;
1.5 paket bisküvi
100 gram tereyağı yahut margarin
Muhallebisi için;
750 ml süt
2.5+1.5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
1 bardaktan az şeker
1 paket vanilya
Limonlu sosu için;
1.5 şu bardağı su
1 limonun suyu ve kabuğu
2.5 kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limonlu Yalancı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvileri robotta çekiyoruz ve bir kaba alıyoruz başka taraftan yağı eritip bisküvinin üzerine döküp karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımıza döküp kaşık yardımıyla üzeri dümdüz olcak formda bastırıyoruz.
Daha sonra buzdolabında çok az dinlendiriyoruz.
Derin bir tencereye süt,irmik, nişasta, şeker koyularak karıştırıyoruz.
Kaynamaya başladığında vanilya ek edilerek altını kapatıyoruz.
Ilıdıktan sonra kalıptaki bisküvinin üzerine döküp üzerini düzeltiyoruz.
Limonlu sosu için; Limon suyu ve kabuğu,şu, şeker, nişasta ve zerdeçalı ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebinin üzerine döküyoruz.
Buz dolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz(eğer vaktiniz varsa 1 gece bekletin).
Afiyet olsun.
Limonlu Yalancı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Alt tabanı için;
1.5 paket bisküvi
100 gram tereyağı yahut margarin
Muhallebisi için;
750 ml süt
2.5+1.5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
1 bardaktan az şeker
1 paket vanilya
Limonlu sosu için;
1.5 şu bardağı su
1 limonun suyu ve kabuğu
2.5 kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limonlu Yalancı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvileri robotta çekiyoruz ve bir kaba alıyoruz başka taraftan yağı eritip bisküvinin üzerine döküp karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımıza döküp kaşık yardımıyla üzeri dümdüz olcak formda bastırıyoruz.
Daha sonra buzdolabında çok az dinlendiriyoruz.
Derin bir tencereye süt,irmik, nişasta, şeker koyularak karıştırıyoruz.
Kaynamaya başladığında vanilya ek edilerek altını kapatıyoruz.
Ilıdıktan sonra kalıptaki bisküvinin üzerine döküp üzerini düzeltiyoruz.
Limonlu sosu için; Limon suyu ve kabuğu,şu, şeker, nişasta ve zerdeçalı ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebinin üzerine döküyoruz.
Buz dolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz(eğer vaktiniz varsa 1 gece bekletin).
Afiyet olsun.
Limonlu Yalancı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı