Limonlu Zerdeçallı Fındıklı Pandispanya Kek (Bildiğiniz Bütün Limonlu Kekleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler
4 oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı zeytinyağ
Çeyrek su bardağı limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
2 silme çay kaşığı zerdeçal
5 tepeleme yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
Çeyrek su bardağı sıcak su
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için ;
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 buçuk yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Zerdeçallı Fındıklı Pandispanya Kek (Bildiğiniz Bütün Limonlu Kekleri Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kalıbı tereyağı ile yağlayıp her tarafına un serpiyoruz.
Unun fazlasını silkerek buzdolabında keki hazırlayana kadar bekletiyoruz.
Yumurta, vanilya ve şekeri suyu azar azar ilave ederek köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Yağ ve sütü ilave edip spatulayla karıştırıyoruz.
Zerdeçal, fındık, limon kabuğu rendesi, limon suyunu ekleyip kabartma tozu ve unu eleyerek ilave ediyoruz. (her unun hacmi farklı olacağı için unu kontrollü ilave edelim. )
Harcı kalıba dökerek kalıbı birkaç defa tezgaha vurup içindeki kabarcıkları çıkarıyoruz.
Kaşığın sapıyla orta kısımda daireler çiziyoruz. (bu işlem kekin daha fazla kabarmasını sağlayacak. )
180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
Kürdan testi yaparak fırını kapatıp kapağını aralayarak 5 dakika bekletiyoruz.
Telin üzerine çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
Sosu için bir kaseye pudra şekerini alıp limon suyunu kontrollü ilave ederek çırpıyoruz. (kıvamına göre limon suyunu ayarlayabilirsiniz. )
Soğuyan keki servis tabağına alarak sosu sıkma torbasına alıp kekin üzerine gezdiriyoruz. Fındık kırığı serperek servis ediyoruz.
Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz bütün limonlu kekleri unutturacak kabardıkça kabaran pandispanya yumuşaklığında çok lezzetli bir kek.
Deneyeceklere afiyet olsun. .
Limonlu Zerdeçallı Fındıklı Pandispanya Kek (Bildiğiniz Bütün Limonlu Kekleri Unutun) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı zeytinyağ
Çeyrek su bardağı limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
2 silme çay kaşığı zerdeçal
5 tepeleme yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
Çeyrek su bardağı sıcak su
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için ;
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 buçuk yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Zerdeçallı Fındıklı Pandispanya Kek (Bildiğiniz Bütün Limonlu Kekleri Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kalıbı tereyağı ile yağlayıp her tarafına un serpiyoruz.
Unun fazlasını silkerek buzdolabında keki hazırlayana kadar bekletiyoruz.
Yumurta, vanilya ve şekeri suyu azar azar ilave ederek köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Yağ ve sütü ilave edip spatulayla karıştırıyoruz.
Zerdeçal, fındık, limon kabuğu rendesi, limon suyunu ekleyip kabartma tozu ve unu eleyerek ilave ediyoruz. (her unun hacmi farklı olacağı için unu kontrollü ilave edelim. )
Harcı kalıba dökerek kalıbı birkaç defa tezgaha vurup içindeki kabarcıkları çıkarıyoruz.
Kaşığın sapıyla orta kısımda daireler çiziyoruz. (bu işlem kekin daha fazla kabarmasını sağlayacak. )
180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
Kürdan testi yaparak fırını kapatıp kapağını aralayarak 5 dakika bekletiyoruz.
Telin üzerine çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
Sosu için bir kaseye pudra şekerini alıp limon suyunu kontrollü ilave ederek çırpıyoruz. (kıvamına göre limon suyunu ayarlayabilirsiniz. )
Soğuyan keki servis tabağına alarak sosu sıkma torbasına alıp kekin üzerine gezdiriyoruz. Fındık kırığı serperek servis ediyoruz.
Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz bütün limonlu kekleri unutturacak kabardıkça kabaran pandispanya yumuşaklığında çok lezzetli bir kek.
Deneyeceklere afiyet olsun. .
Limonlu Zerdeçallı Fındıklı Pandispanya Kek (Bildiğiniz Bütün Limonlu Kekleri Unutun) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı