Lokanta Yolu Acılı Ezme Tanımı İçin Gereçler
️Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
8-9 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı nane
1.5 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 (yarım) limon suyu
1 tatlı kaşığı sumak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
️Salata gereçleri
2 adet kapya biber
1 adet soğan
3-4 adet yeşil biber
3 adet orta uzunluk domates
3 adet sarımsak
5-6 kısım maydanoz
Lokanta Adabı Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bayrama etin yanına acılı ezme uygun masraf, lokantalardaki tadı aratmaz, ekmeğinizi banıp banıp yiyin.
Salata materyallerini ister elden, ister robottan geçirip hazırlayalım.
Sos gereçlerini de farklı bir kabımızda karıştıralım.
Tüm materyalleri bi ortaya getirelim, ve bu kadar sıra ekmek banıp yemeye geliyor afiyet olsun.
️Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
8-9 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı nane
1.5 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 (yarım) limon suyu
1 tatlı kaşığı sumak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
️Salata gereçleri
2 adet kapya biber
1 adet soğan
3-4 adet yeşil biber
3 adet orta uzunluk domates
3 adet sarımsak
5-6 kısım maydanoz
Lokanta Adabı Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bayrama etin yanına acılı ezme uygun masraf, lokantalardaki tadı aratmaz, ekmeğinizi banıp banıp yiyin.
Salata materyallerini ister elden, ister robottan geçirip hazırlayalım.
Sos gereçlerini de farklı bir kabımızda karıştıralım.
Tüm materyalleri bi ortaya getirelim, ve bu kadar sıra ekmek banıp yemeye geliyor afiyet olsun.