Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
2 adet büyük domates
2 adet kapya biber
2 adet yeşil sivri biber (Acı)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kuru nane
Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domatesleri, biberleri, soğan ve sarımsağı ayrı ayrı robottan çekip bir kaba alın.
Üzerine maydanozu ince kıyıp ekleyin, kenara alın.
Ayrı bir kapta sos malzemelerini hazırlayın ve sebzelerin olduğu karışıma dökün.
İyice karıştırıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet büyük domates
2 adet kapya biber
2 adet yeşil sivri biber (Acı)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kuru nane
Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Domatesleri, biberleri, soğan ve sarımsağı ayrı ayrı robottan çekip bir kaba alın.
Üzerine maydanozu ince kıyıp ekleyin, kenara alın.
Ayrı bir kapta sos malzemelerini hazırlayın ve sebzelerin olduğu karışıma dökün.
İyice karıştırıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı