Lokanta Usulü Ezme Tarifi İçin Malzemeler
1 adet kapya biber
4 adet yeşil biber
2 adet salatalık
2 adet domates
2 diş sarımsak
Sosu için
6 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı acı biber
1 tatlı kaşığı sumak
1.5 yemek kaşığı tuz
Lokanta Usulü Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzelerimizin hepsini yıkayıp robottan ince olacak şekilde çekiyoruz. Geniş bir kaba boşaltıyoruz.
Bir kasenin içerisine sos için olan tüm malzemelerimizi ilave edip karıştırıyoruz.
Sebzelerimizin üzerine sosumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Bütün sofralara yakışan bu ezme tarifini mutlaka denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Lokanta Usulü Ezme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet kapya biber
4 adet yeşil biber
2 adet salatalık
2 adet domates
2 diş sarımsak
Sosu için
6 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı acı biber
1 tatlı kaşığı sumak
1.5 yemek kaşığı tuz
Lokanta Usulü Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzelerimizin hepsini yıkayıp robottan ince olacak şekilde çekiyoruz. Geniş bir kaba boşaltıyoruz.
Bir kasenin içerisine sos için olan tüm malzemelerimizi ilave edip karıştırıyoruz.
Sebzelerimizin üzerine sosumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Bütün sofralara yakışan bu ezme tarifini mutlaka denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Lokanta Usulü Ezme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı