Son konular

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 litre sıcak su (Yarısını tavuk suyu kullandım yoksa bulyonda olur)
Tuz
Karabiber

Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağla birlikte tereyağını alıp eritiyoruz. Eriyen yağa soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
Yumuşayan soğanlara unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurma sürecine devam ediyoruz.
Ardından yeterlice yıkadığımız mercimekleri ekliyoruz.
Üzerine su eği yapıp, tuzu ve karabiberi attıktan sonra pişmeye bırakıyoruz (Su eği gerekebilir çorbanız koyu olursa biraz daha sıcak su eği yapabilirsiniz. Ben yarısını tavuk suyu ile yaptım. Siz isterseniz et suyu ile de yapabilirsiniz. Ya da bulyonla da yapabilirsiniz)
Pişen çorbayı blendırdan geçiriyoruz. Son olarak ocaktan almadan çabucak evvel renk vermesi için zerdeçal ekleyip, karıştırıyoruz.
Hazır olan çorbanın üzerine isteğe bağlı tereyağı biber yakıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı mercimek 1 adet havuç 1 orta uzunluk soğan 1 adet patates 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için; 1 çay kaşığı kuru nane 1 tablet tavuk suyu yada konutta kendi yaptığınız tavuk suyu varsa daha hoş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 adet patates 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz Karabiber 350-400 ml. et suyu (Olmasa da olur, onun yerine su ekleyin ) 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet soğan 1 yemek kaşığı dolusu un 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1.5 litre su Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Lokanta Metodu Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı mercimek 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası Kırmızı toz biber Pul biber Nane Sıvı yağ tereyağı Varsa et suyu yada tavuk suyu (ben et suyu kullandım) Lokanta Tarzı Ezogelin Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı mercimek 6 bardak tavuk suyu (knor bulyonda kullanabilirsiniz) 1 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay kaşığı zerdeçal Karabiber Tuz Lokanta Tarzı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt