SoruCevap
Yeni Üye
Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı mercimek
2 kaşık sadeyağ yahut tereyağ
1 dolu yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeterli ölçü soğuk su
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sadeyağ yahut tereyağ unla bir arada bir tencereye alınır ve kavrulur.
Yıkanan mercimek tencereye eklenir.
1-2 dk kavrulan mercimeğe soğuk su eklenir üzerini 4-5 parmak geçmesi gerekir.
Tuz, karabiber ,zerdeçal eklenir mercimekler pişince ocaktan alınır ,blenderdan geçirilir afiyet olsun.
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı mercimek
2 kaşık sadeyağ yahut tereyağ
1 dolu yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeterli ölçü soğuk su
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sadeyağ yahut tereyağ unla bir arada bir tencereye alınır ve kavrulur.
Yıkanan mercimek tencereye eklenir.
1-2 dk kavrulan mercimeğe soğuk su eklenir üzerini 4-5 parmak geçmesi gerekir.
Tuz, karabiber ,zerdeçal eklenir mercimekler pişince ocaktan alınır ,blenderdan geçirilir afiyet olsun.
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı