Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı zerdeçal
Yarım litre et yada kemik suyu
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kemik suyu hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz.
Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyuyoruz.
Malzemelerimiz lapa gibi olana kadar pişecek. İyice pişince blenderdan geçiriyoruz.
Sonra sıcak et suyumuzu koyup tekrar blenderdan geçiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kadar kaynatıyoruz. Katı olursa su yada et suyu ekleyebilirsiniz. Çorbamız hazır.
Üzerine kızdırılmış tereyağı döküp servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı zerdeçal
Yarım litre et yada kemik suyu
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kemik suyu hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz.
Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyuyoruz.
Malzemelerimiz lapa gibi olana kadar pişecek. İyice pişince blenderdan geçiriyoruz.
Sonra sıcak et suyumuzu koyup tekrar blenderdan geçiriyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kadar kaynatıyoruz. Katı olursa su yada et suyu ekleyebilirsiniz. Çorbamız hazır.
Üzerine kızdırılmış tereyağı döküp servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı