Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane havuç
1 tane orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Sabahtan mercimeğimizi güzelce yıkayalım. Beyaz suyu büsbütün bitene kadar. Daha sonra üzerini geçecek kadar şu ekleyelim ve ıslatalım. Akşam üzeri ıslanan mercimeği süzelim.
Tencereye sıvı yağ, soğan ve sarımsağı koyalım ve çevirelim. Rendelediğimiz havucu da tencereye ekleyelim biraz daha kavuralım.
Mercimekleri de koyup bir tık daha kavurduktan sonra 2 litre suyu ekleyelim. Kısık ateşte 20 dakika kaynatalım.
Bir tavaya sıvı yağımızı ekleyelim ve unu ek edelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Un çok kavrulmadan nane, zerdeçal, kimyonu ekleyelim ve altını kapatalım.
Sosumuzu tenceremize dökelim ve 10 dakika daha pişirelim. Şayet çorbanız katı ise kaynamış şu ek edebilirsiniz. Pürüzsüz bir çorba için blendardan geçirebilirsiniz.
Üzerini süslemek için küçük bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve biber koyalım. Sıcak çorbanın üzerine gezdirelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane havuç
1 tane orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Sabahtan mercimeğimizi güzelce yıkayalım. Beyaz suyu büsbütün bitene kadar. Daha sonra üzerini geçecek kadar şu ekleyelim ve ıslatalım. Akşam üzeri ıslanan mercimeği süzelim.
Tencereye sıvı yağ, soğan ve sarımsağı koyalım ve çevirelim. Rendelediğimiz havucu da tencereye ekleyelim biraz daha kavuralım.
Mercimekleri de koyup bir tık daha kavurduktan sonra 2 litre suyu ekleyelim. Kısık ateşte 20 dakika kaynatalım.
Bir tavaya sıvı yağımızı ekleyelim ve unu ek edelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Un çok kavrulmadan nane, zerdeçal, kimyonu ekleyelim ve altını kapatalım.
Sosumuzu tenceremize dökelim ve 10 dakika daha pişirelim. Şayet çorbanız katı ise kaynamış şu ek edebilirsiniz. Pürüzsüz bir çorba için blendardan geçirebilirsiniz.
Üzerini süslemek için küçük bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve biber koyalım. Sıcak çorbanın üzerine gezdirelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.