Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (3 Günde Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy mor lahana
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı sirke
1.5 çorba kaşığı tuz
2-3 adet sarımsak
Kaynak suyu
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (3 Günde Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı ne ince ne çok kalın şekilde doğrayalım.
Üzerine tuzu ilave edip 10 dakika boyunca güzelce ovalım biraz sulanacaktır.
Üzerini kapatıp 15 dakika bekletelim.
Ayrı bir kabın içinde sirke,limon tuzu,limon suyunu karıştıralım.
Doğradığımız lahanayı eşit şekilde kavanozlara paylaştıralım.
Üzerine limonlu suyuda eşit şekilde paylaştıralım.
Üzerlerine geçecek kadar kaynak suyu ilave edip sarımsakları koyup sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edelim.Turşumuz 3 günde hazır.Afiyet olsun
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (3 Günde Hazır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta boy mor lahana
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı sirke
1.5 çorba kaşığı tuz
2-3 adet sarımsak
Kaynak suyu
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (3 Günde Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı ne ince ne çok kalın şekilde doğrayalım.
Üzerine tuzu ilave edip 10 dakika boyunca güzelce ovalım biraz sulanacaktır.
Üzerini kapatıp 15 dakika bekletelim.
Ayrı bir kabın içinde sirke,limon tuzu,limon suyunu karıştıralım.
Doğradığımız lahanayı eşit şekilde kavanozlara paylaştıralım.
Üzerine limonlu suyuda eşit şekilde paylaştıralım.
Üzerlerine geçecek kadar kaynak suyu ilave edip sarımsakları koyup sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edelim.Turşumuz 3 günde hazır.Afiyet olsun
Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (3 Günde Hazır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı