Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Lokanta Yordamı Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk but
1 su bardağı olağan soğuk su
8 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 dolu çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 dolu kase didilmiş tavuk
Tuz
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
Üzeri için;
Tereyağ
Pul biber

Lokanta Adabı Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavukları haşlamak için tencereye tavukları ve 2 litre suyu alalım.
Tavuklar güzelce pişene kadar haşlayalım.
Pişen tavukları suyun içinden çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Çorbamız için tencereye tereyağ ve sıvı yağ alalım.
Tereyağ eriyince unumuzu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulan unun içine evvel 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip süratlice topaklanmaması için karıştıralım.
Bu süreçten sonra içine 8 su bardağı tavuk suyunu ekleyelim ve çırpıcıyla karıştıralım.
Bu ortada terbiyesi için kaseye bir yumurta sarısı ve limon suyunu alıp, karıştıralım.
Çorbamız kaynayınca içine terbiyesini ekleyelim.
Koyulaşan çorbamızın içine didilmiş tavukları, nohutu ve tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.
Çorbamız dinlendikçe daha da hoş kıvam alacaktır.
Pişen çorbamızı dilediğiniz üzere servis edip, üzerine biberli tereyağ döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Lokanta Metodu Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lokanta Yöntemi Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 kesim tavuk göğsü (kemikli olursa çok daha lezzetli olur) Haşladığımız tavuğun suyu (yaklaşık 6-7 su bardağı) 1 çay bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Terbiyesi için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet haşlanmış tavuk budu 3 yemek kaşığı şehriye 2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1.5 yemek kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı 2 diş rendelenmiş sarımsak 1/2 (yarım) adet limon (yarım) 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 5-6 tane tavuk baget 1 su bardağı haşlanmış mısır 1,5 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz Terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurt 1 tane yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Terbiyeli Ve Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 bütün tavuk (Ben yemek yapacağım diye bütün kullandım siz 1 yahut 2 butlada yapabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı un 1 çay bardağı tel şehriye 3 su bardağı tavuk suyu Tuz Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 8 yemek kaşığı yoğurt Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı arpa şehriye 3 su bardağı tavuk suyu ( normal suda kullanabilirsiniz) 2 su bardağı sıcak su Terbiyesi için 4 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt