Son konular

Lokanta Usulü Yayla Çorbası

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Lokanta Usulü Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
2.5 litre su
Meyane için;
2 su bardağı yoğurt
Yarım limon suyu
1.5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıcak su
Tatlandırmak için;
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Lokanta Usulü Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçimizi güzelce yıkayıp 2. 5 litre suyu ilave edip yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
Meyane için; bir kaba yoğurtu alalım ardından un, yumurta, limon suyunu ilave edip çırpıcı yardımıyla topak kalmayasıya karıştırın.
Çay bardağı soğuk suyu ve tenceredeki kaynayan sudan ilave edelim hemen tekrar karıştırın.
Süzgeç yardımıyla kaynayan pirinç lerin içine yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
2- 3 dk kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp sosunu yapalım.
Tatlandırmak için; tavaya yağımızı koyup eritelim.
Nanemizi ekleyelim.
Pişen çorbamıza ekleyip tuzunu atıp kaynayasıya karıştırın.
Afiyet olsun .

Lokanta Usulü Yayla Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yalancı Paça Çorbası (Bol Soslu Lokanta Usulü) Tanımı İçin Materyaller 2 tane tavuk kalça ya da göğüs eti 3 su bardağı su 3 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı tuz Terbiye için: 4 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 tane yumurta sarısı Sosu : 3 diş sarımsak 1.5 yemek kaşığı sirke 6-7 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Yayla Çorbası Lokanta Tarzı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı pirinç 5,5 su bardağı su 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı dolusu un Yeteri ölçüde tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane Yayla Çorbası Lokanta Yöntemi Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk incik 3 yemek kaşığı şehriye 2 sarımsak Yarım limon 8 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Meyhanesi için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı su Üzerine; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 yemek kaşığı bulgur 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 8 su bardağı sıcak su 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kalçalı tavuk but 1 adet küçük soğan 1 adet küçük havuç Yarım kapya biber Yarım yeşil biber 2 diş sarımsak 5 su bardağı su (Tavuğu haşladığınız su) Yarım çay bardağı tel şehriye Yarım yemek kaşığı un 1 tutam maydanoz Sıvı yağ Tuz Pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt