SoruCevap
Yeni Üye
Lokma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
️3.5 su bardağı un
️2 su bardağı ılık su
️1 paket instant maya
️1 yemek kaşığı toz şeker
️1 çimdik tuz
Şerbeti için
️1,5 bardak şeker
️2 su bardak su
️2 damla limon suyu
Lokma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca 2 damla limon suyu ekleyip kıvam alınca soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için evvel mayayı şekeri tuzu ılık suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine un ekliyoruz. Mikserle çırpıp karıştırıyoruz.
Kekten daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra kızgın yağa kaşıkla döküyoruz.
Sıkma torbanız varsa onla da sıkabilirsiniz.
Kızarınca şerbeti içine atıp bir defa karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
Lokma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️3.5 su bardağı un
️2 su bardağı ılık su
️1 paket instant maya
️1 yemek kaşığı toz şeker
️1 çimdik tuz
Şerbeti için
️1,5 bardak şeker
️2 su bardak su
️2 damla limon suyu
Lokma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca 2 damla limon suyu ekleyip kıvam alınca soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için evvel mayayı şekeri tuzu ılık suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine un ekliyoruz. Mikserle çırpıp karıştırıyoruz.
Kekten daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra kızgın yağa kaşıkla döküyoruz.
Sıkma torbanız varsa onla da sıkabilirsiniz.
Kızarınca şerbeti içine atıp bir defa karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
Lokma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı