Lokmalık Minik Tuzlular Tanımı İçin Gereçler
200 gram margarin yada tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Sarısını üzeri için ayırın )
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kasığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Lokmalık Minik Tuzlular Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç öbür materyalleri yoğurun.
Daha sonra unu ek edip yumuşak bir hamur yoğurun.
Sonra minik yuvarlaklar yapıp üzerine yumurta sarısı sürün. Susama atın.
180 derece fırında pişirin.
Not: Ben hamuru bu sefer çörek otunu katmadım. Hamuru yoğurduktan sonra ikiye böldüm. Yarısını o halde çörek otu eklemeden yaptım. Yarısına da 1 tatlı kaşığı ekleyip yoğurdum yarısını da çörek otlu yaptım.
200 gram margarin yada tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Sarısını üzeri için ayırın )
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kasığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Lokmalık Minik Tuzlular Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç öbür materyalleri yoğurun.
Daha sonra unu ek edip yumuşak bir hamur yoğurun.
Sonra minik yuvarlaklar yapıp üzerine yumurta sarısı sürün. Susama atın.
180 derece fırında pişirin.
Not: Ben hamuru bu sefer çörek otunu katmadım. Hamuru yoğurduktan sonra ikiye böldüm. Yarısını o halde çörek otu eklemeden yaptım. Yarısına da 1 tatlı kaşığı ekleyip yoğurdum yarısını da çörek otlu yaptım.