Son konular

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi İçin Malzemeler
500 gr dana ciğer
3 yemek kaşığı un
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Kekik
Soğan salatası için;
2 tane kuru soğan
Yarım demet kadar maydanoz
1 tatlı kaşığı kadar sumak
1 çimdik tuz
3 tane patates
Kızartmak için
Yarım litre kadar sıvı yağ

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ciğerlerin zarını soyup küp küp doğruyoruz patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve önceden ısıtılmış derin yağda kızartıyoruz bu arada soğanları piyazlık doğruyoruz.
Maydanozları da doğrayıp soğana ilave ediyoruz.
Tuz ve sumak katıp karıştırıyoruz soğanımız hazır.
Kızaran patatesleri yağdan çıkarıp ayrı bir tabağa alıp üzerine tuz serpiyoruz ve yağ ocaktayken hemen ciğerleri kağıt havluyla biraz kurulayıp üzerine un katıp karıştırıyoruz.
Bir süzgeç yardımıyla fazla ununu eleyip bekletmeden patatesi kızarttığımız kızgın yağın içine koyuyoruz (ben iki seferde kızarttım)
4 dakika kadar kızartıp yağdan çıkartıyoruz.
Kalan ciğerleri ocakta altı yanmakta olan yağa koyup onları da kızartıyoruz.
Ciğerleri 5 dakikadan fazla kızartmayın pişme süresi uzadıkça sertleşir bu arada servis hazırlığı yapabilirsiniz.
Ciğerlerin tamamı kızarınca üzerine baharatlarını katıp karıştırıyoruz arnavut ciğerimiz servise hazır istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz afiyet olsun
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt