SoruCevap
Yeni Üye
Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
1 kg dana ciğer
1 su bardağı un
Kızartmak için gereğince sıvı yağ
Tuz ,kırmızı toz biber ,kimyon
4 tane orta uzunluk patates
2 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
Bir kaç kol maydanoz ve lavaş ekmeği
Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ciğeri alırken arnavut ciğeri olacak diye söyleyin küp küp doğranmış alın.
Ciğeri yıkamıyoruz yoksa (sertleşiyor kızartınca ).
Süzgece koyup kanlı suyu varsa süzün.
Yağı ocağa koyalım.
İlk evvel küp küp doğradığımız patatesleri kızartıp kenara alalım .
Unladığımız ciğerin fazla ununu süzgece koyup bir iki sallayayım fazla olan un gitsin.
Ciğerlerimizi bir ölçüsünü kızgın yağa atalım ,beş altı dakika kızarması kâfi .
Bu süreci ciğerler bitene kadar yapalım.
Ciğerlerin hepsi kızarınca üzerine ( kendi damak zevkinize nazaran tuz, kimyon, kırmızı toz biber) koyup karıştıralım .
Soğanı piyazlık doğrayalım ,biraz da maydanoz doğrayalım.
Sumak ve birazcık tuz ek edip karıştıralım.
Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz ( ister lavaşla isterseniz meze olarak ) Tanımımı deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg dana ciğer
1 su bardağı un
Kızartmak için gereğince sıvı yağ
Tuz ,kırmızı toz biber ,kimyon
4 tane orta uzunluk patates
2 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
Bir kaç kol maydanoz ve lavaş ekmeği
Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ciğeri alırken arnavut ciğeri olacak diye söyleyin küp küp doğranmış alın.
Ciğeri yıkamıyoruz yoksa (sertleşiyor kızartınca ).
Süzgece koyup kanlı suyu varsa süzün.
Yağı ocağa koyalım.
İlk evvel küp küp doğradığımız patatesleri kızartıp kenara alalım .
Unladığımız ciğerin fazla ununu süzgece koyup bir iki sallayayım fazla olan un gitsin.
Ciğerlerimizi bir ölçüsünü kızgın yağa atalım ,beş altı dakika kızarması kâfi .
Bu süreci ciğerler bitene kadar yapalım.
Ciğerlerin hepsi kızarınca üzerine ( kendi damak zevkinize nazaran tuz, kimyon, kırmızı toz biber) koyup karıştıralım .
Soğanı piyazlık doğrayalım ,biraz da maydanoz doğrayalım.
Sumak ve birazcık tuz ek edip karıştıralım.
Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz ( ister lavaşla isterseniz meze olarak ) Tanımımı deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Lokum Üzere Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı