Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
400 gram ciğer
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
3 adet patates (Boyutuna göre)
Soğan salatası için️
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
Sumak
Kızartmak için sıvı yağ
Üzerine
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağ
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ciğerlerimizin zarını alıp küp küp doğrayalım.
İçerisine zeytinyağı ekleyip 1 saat dolapta dinlendirelim.
Ciğerler dinlenirken bizde soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp,sumak ve tuz ekleyip kenara alalım.
Kızgın yağda ilk küp küp doğradığımız patatesleri kızartalım.
Daha sonra una buladığımız ciğerleri kızartalım.(ciğerleri una çok az bulayalım. ).
Ayrı tavada tereyağı ve toz biberi alıp karıştıralım.
Kızarttığımız ciğer ve patatesleri ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Servis tabağına alıp sıcak sıcak yiyelim.Afiyet olsun
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
400 gram ciğer
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
3 adet patates (Boyutuna göre)
Soğan salatası için️
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
Sumak
Kızartmak için sıvı yağ
Üzerine
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağ
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ciğerlerimizin zarını alıp küp küp doğrayalım.
İçerisine zeytinyağı ekleyip 1 saat dolapta dinlendirelim.
Ciğerler dinlenirken bizde soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp,sumak ve tuz ekleyip kenara alalım.
Kızgın yağda ilk küp küp doğradığımız patatesleri kızartalım.
Daha sonra una buladığımız ciğerleri kızartalım.(ciğerleri una çok az bulayalım. ).
Ayrı tavada tereyağı ve toz biberi alıp karıştıralım.
Kızarttığımız ciğer ve patatesleri ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Servis tabağına alıp sıcak sıcak yiyelim.Afiyet olsun
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı