Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
2 kg ciğer
Yarım kg dana kuşbaşı
1 büyük soğan
3 tane çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yedibahar
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle çiçeği istediğiniz şekilde ayıklayıp temizleyin.
Yıkayın süzüldükten sonra küp küp doğrayın ve yine küp küp doğranmış dana eti ile birlikte düdüklü tencereye alın .
Harlı ateşte suyunu bırakana kadar karıştırarak mühürleyin.
Epey su verecektir suyunu tam bıraktıktan sonra düdüklünüzün kapağını kapatıp orta ateşte düdüklünüzün pişirme durumuna göre etler yumuşayıncaya kadar pişirin. ( ben 10 dakika pişirdim ve düdüklünün havasını almadan 20 dakika sonra kapağını açtım tam kıvamında pişmiş oldu).
Diğer taraftan yağı tencereye alın ince ince doğranmış soğanı ekleyin hafif pembeleşince küp küp doğranmış biberleri de ilave edin ve kavurun.
Salçaları ve baharatları ekleyin etin üzerine su varsa önce o suyu alıp bu sebzelerin üzerine dökün bir taşım kaynasın .
Daha sonra etide ilave edin ve etin suyu yoksa 1 su bardağı su ilave edin iki taşım pişirdikten sonra altını kapatıp servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kg ciğer
Yarım kg dana kuşbaşı
1 büyük soğan
3 tane çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yedibahar
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle çiçeği istediğiniz şekilde ayıklayıp temizleyin.
Yıkayın süzüldükten sonra küp küp doğrayın ve yine küp küp doğranmış dana eti ile birlikte düdüklü tencereye alın .
Harlı ateşte suyunu bırakana kadar karıştırarak mühürleyin.
Epey su verecektir suyunu tam bıraktıktan sonra düdüklünüzün kapağını kapatıp orta ateşte düdüklünüzün pişirme durumuna göre etler yumuşayıncaya kadar pişirin. ( ben 10 dakika pişirdim ve düdüklünün havasını almadan 20 dakika sonra kapağını açtım tam kıvamında pişmiş oldu).
Diğer taraftan yağı tencereye alın ince ince doğranmış soğanı ekleyin hafif pembeleşince küp küp doğranmış biberleri de ilave edin ve kavurun.
Salçaları ve baharatları ekleyin etin üzerine su varsa önce o suyu alıp bu sebzelerin üzerine dökün bir taşım kaynasın .
Daha sonra etide ilave edin ve etin suyu yoksa 1 su bardağı su ilave edin iki taşım pişirdikten sonra altını kapatıp servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı