Son konular

Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
2 kg ciğer
Yarım kg dana kuşbaşı
1 büyük soğan
3 tane çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yedibahar
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle çiçeği istediğiniz şekilde ayıklayıp temizleyin.
Yıkayın süzüldükten sonra küp küp doğrayın ve yine küp küp doğranmış dana eti ile birlikte düdüklü tencereye alın .
Harlı ateşte suyunu bırakana kadar karıştırarak mühürleyin.
Epey su verecektir suyunu tam bıraktıktan sonra düdüklünüzün kapağını kapatıp orta ateşte düdüklünüzün pişirme durumuna göre etler yumuşayıncaya kadar pişirin. ( ben 10 dakika pişirdim ve düdüklünün havasını almadan 20 dakika sonra kapağını açtım tam kıvamında pişmiş oldu).
Diğer taraftan yağı tencereye alın ince ince doğranmış soğanı ekleyin hafif pembeleşince küp küp doğranmış biberleri de ilave edin ve kavurun.
Salçaları ve baharatları ekleyin etin üzerine su varsa önce o suyu alıp bu sebzelerin üzerine dökün bir taşım kaynasın .
Daha sonra etide ilave edin ve etin suyu yoksa 1 su bardağı su ilave edin iki taşım pişirdikten sonra altını kapatıp servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lokum Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 2 kg kuşbaşı et 250 gram kuyruk yağı 1 büyük soğan 3 tane çarliston biber Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yedibahar 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ Lokum Kavurma Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Sebzeli Ciğer Kavurması Tanımı İçin Gereçler 1 kg tavuk ciğeri 2 büyük uzunluk soğan 6 adet yeşil biber 4 adet domates 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Göz kararı yağ Sebzeli Ciğer Kavurması Tanımı Yapılışı Ciğerleri küp küp doğruyoruz. Doğradıktan sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Ciğer Kavurması Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo ciğer 1 yemek kaşığı iç yağ (Ben kuyruk kullanmak zorunda kaldım. damak zevkinize nazaran ölçüsü azaltıp arttırabilirsiniz) 2 adet soğan (Kırmızı olursa antepin meşhur ciğer kavurması üzere oluyor) 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber Damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana ciğer 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz silme 1 çay kaşığı ucu ile karbonat Kimyon Pul biber kırmızı toz biber Kekik Patates Soğan Maydanoz Lokum Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Zarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! En Lezzetli Ciğer Kavurması Nasıl Yapılır? Ciğer kavurması tarifi için öncelikle taze ve kaliteli ciğer kullanılmalıdır. Ciğerler küp şeklinde doğranıp tuz, karabiber ve pul biber ile marine edilmelidir. Daha sonra tavaya sıvı yağ eklenip ısıtılmalı ve ciğerler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt