Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik( damak zevkinize göre)
Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı
Sıvıyağı tenceremize alalım etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Etler biraz kavrulduktan sonra doğradığımız soğan, sivri biber ve sarımsağı ekleyelim ve güzelce kavuralım.
Daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesimizi de ekleyelim ve karıştıralım.
Üzerine suyumuzu da ek ederek tencerenin kapağı kapalı bir biçimde etler lokum üzere yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen etlerimizi sıcak olarak servis edelim.
Deneyeceklere afiyet olsun
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik( damak zevkinize göre)
Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı
Sıvıyağı tenceremize alalım etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Etler biraz kavrulduktan sonra doğradığımız soğan, sivri biber ve sarımsağı ekleyelim ve güzelce kavuralım.
Daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesimizi de ekleyelim ve karıştıralım.
Üzerine suyumuzu da ek ederek tencerenin kapağı kapalı bir biçimde etler lokum üzere yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen etlerimizi sıcak olarak servis edelim.
Deneyeceklere afiyet olsun