Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı İçin Gereçler
1 kilo kuşbaşı doğranmış et
100 gram et yağı
1 çay kaşığı tuz
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etleri kuşbaşı olarak küçük modüller halinde doğrayalım.
Et yağını küçük modüller halinde doğrayalım.
Uygun bir tava yada tencereye et yağını ek edelim eriyene kadar kavuralım.
Kavrulan et yağından kalan kesimleri yağdan ayrıştırarak alalım.
Kızgın yağa etleri ek edelim etler suyunu salana kadar süratli ateşte pişirelim.
Sonra altını kısalım kapağı kapatalım.
Kısık ateşte etler yumuşayıp pişene kadar pişirelim.
En son üzerine tuzunu ek edip beş dakika kadar kavuralım. İsteğe nazaran pulbiber karabiber ek edebiliriz. Afiyetle.
1 kilo kuşbaşı doğranmış et
100 gram et yağı
1 çay kaşığı tuz
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etleri kuşbaşı olarak küçük modüller halinde doğrayalım.
Et yağını küçük modüller halinde doğrayalım.
Uygun bir tava yada tencereye et yağını ek edelim eriyene kadar kavuralım.
Kavrulan et yağından kalan kesimleri yağdan ayrıştırarak alalım.
Kızgın yağa etleri ek edelim etler suyunu salana kadar süratli ateşte pişirelim.
Sonra altını kısalım kapağı kapatalım.
Kısık ateşte etler yumuşayıp pişene kadar pişirelim.
En son üzerine tuzunu ek edip beş dakika kadar kavuralım. İsteğe nazaran pulbiber karabiber ek edebiliriz. Afiyetle.