Lokum Gibi Kuzu Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
500 gram kuzu kuşbaşı
8 diş sarımsak
6 adet küçük soğan
4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet patlıcan
12 adet küçük domates
Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su
Lokum Gibi Kuzu Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı, biberleri, patlıcanları küp küp doğrayın.
Sarımsakları soyun.
Güvecin tabanına tereyağını küp küp doğrayıp yayın ve üzerine etleri yerleştirin.
Etin üzerine soğan, sarımsak, biber ve patlıcanları dizin.
Son olarak domatesleri ortadan bir kere kesip patlıcanların üzerine dizin.
Sosu için tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırıp üzerine gezdirin.
Kapağını kapatıp güveci fırına verip 170 derecede 1 1/2 – 2 saat içini çeke çeke pişirin. Afiyet olsun
Lokum Gibi Kuzu Etli Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı
500 gram kuzu kuşbaşı
8 diş sarımsak
6 adet küçük soğan
4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet patlıcan
12 adet küçük domates
Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su
Lokum Gibi Kuzu Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı, biberleri, patlıcanları küp küp doğrayın.
Sarımsakları soyun.
Güvecin tabanına tereyağını küp küp doğrayıp yayın ve üzerine etleri yerleştirin.
Etin üzerine soğan, sarımsak, biber ve patlıcanları dizin.
Son olarak domatesleri ortadan bir kere kesip patlıcanların üzerine dizin.
Sosu için tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırıp üzerine gezdirin.
Kapağını kapatıp güveci fırına verip 170 derecede 1 1/2 – 2 saat içini çeke çeke pişirin. Afiyet olsun
Lokum Gibi Kuzu Etli Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı