Lokum Üzere Terbiyeli Kavurma Tanımı İçin Gereçler
1 kilo gram kuşbaşı ( dana yahut kuzu )
2 orta uzunluk kuru soğan
3,4 tane yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik
(baharatları dileğe nazaran kullanın )
( kuşbaşı et yumuşak pişen tarafından olsun )
Etin terbiyesi için :
Yoğurdun sulu tarafından 3- 4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytin yağ ( yoksa sıvı yağ )
Lokum Üzere Terbiyeli Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel eti bir kabın içine alalım .
Üzerine yoğurt ve zeytin yağını koyup karıştıralım ,buzdolabın da 2- 3 saat bekletelim ki hoş terbiye olsun.
Etimiz terbiye oldu artık tavamızı ocağa koyalım.
Ocak tam açık olacak tavanız çok hoş ısınsın.
Sıvı yağı tavaya koyalım, etimizi koyup hoş mühürleyelim.
Etleri karıştıralım ki her yeri mühürlensin .
Etler bu kademede biraz su salıyor salsın .
Ocak tam açık karıştıralım ortada, etler suyunu çekecek.
Hoş cızırdayana kadar kavuralım .
2 yemek kaşığı tereyağını ek edelim.
İrice doğradığımız sarımsağı ve soğanları ek edip soğanlar yumuşayana kadar biraz daha kavuralım.
Doğramış olduğumuz biberleri ek edip birkaç çeşit daha kavuralım.
Tuzunu, baharatlarını ek edelim ocaktan alalım.
( baharatlar dileğe nazaran ek edin her etin pişme müddeti farklı olabilir kavurma esnasında yumuşak mı değil mi kendiniz denetim edin).
Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun
1 kilo gram kuşbaşı ( dana yahut kuzu )
2 orta uzunluk kuru soğan
3,4 tane yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik
(baharatları dileğe nazaran kullanın )
( kuşbaşı et yumuşak pişen tarafından olsun )
Etin terbiyesi için :
Yoğurdun sulu tarafından 3- 4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytin yağ ( yoksa sıvı yağ )
Lokum Üzere Terbiyeli Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel eti bir kabın içine alalım .
Üzerine yoğurt ve zeytin yağını koyup karıştıralım ,buzdolabın da 2- 3 saat bekletelim ki hoş terbiye olsun.
Etimiz terbiye oldu artık tavamızı ocağa koyalım.
Ocak tam açık olacak tavanız çok hoş ısınsın.
Sıvı yağı tavaya koyalım, etimizi koyup hoş mühürleyelim.
Etleri karıştıralım ki her yeri mühürlensin .
Etler bu kademede biraz su salıyor salsın .
Ocak tam açık karıştıralım ortada, etler suyunu çekecek.
Hoş cızırdayana kadar kavuralım .
2 yemek kaşığı tereyağını ek edelim.
İrice doğradığımız sarımsağı ve soğanları ek edip soğanlar yumuşayana kadar biraz daha kavuralım.
Doğramış olduğumuz biberleri ek edip birkaç çeşit daha kavuralım.
Tuzunu, baharatlarını ek edelim ocaktan alalım.
( baharatlar dileğe nazaran ek edin her etin pişme müddeti farklı olabilir kavurma esnasında yumuşak mı değil mi kendiniz denetim edin).
Tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun