Son konular

Lokum Kavurma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Lokum Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
2 kg kuşbaşı et
250 gram kuyruk yağı
1 büyük soğan
3 tane çarliston biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yedibahar
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lokum Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti temizleyin yıkayın küp küp doğranmış dana etini düdüklü tencereye alın.
Harlı ateşte suyunu bırakana kadar karıştırarak mühürleyin.
Suyunu tam bıraktıktan sonra düdüklünüzün kapağını kapatıp orta ateşte düdüklünüzün pişirme durumuna göre etler yumuşayıncaya kadar pişirin. ( ben 10 dakika pişirdim ve düdüklünün havasını almadan 10 dakika sonra kapağını açtım tam kıvamında pişmiş oldu).
Diğer taraftan yağı tencereye alın ince ince doğranmış soğanı ekleyin hafif pembeleşince küp küp doğranmış biberleri de ilave edin ve kavurun.
Salça ve baharatları ekleyin etin üzerine su varsa önce o suyu alıp bu sebzelerin üzerine dökün bir taşım kaynasın.
Daha sonra eti de ilave edin.
Etin suyu yoksa 1 su bardağı su ilave edin.
İki taşım pişirdikten sonra altını kapatıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokum Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lokum Gibi Bir Ciğer Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 2 kg ciğer Yarım kg dana kuşbaşı 1 büyük soğan 3 tane çarliston biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yedibahar 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Et Kavurmanın Püf Noktaları (Videolu) İçin Gereçler 500 gram dana eti 50 gram iç yağı 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı sıcak su Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Et Kavurmanın Püf Noktaları (Videolu) Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kuşbaşı doğranmış dana eti ile tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu kuşbaşı et 1 tane kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pulbiber Tuz Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Eti küp küp doğrayalım. Tencereye alalım rengi dönüp suyunu saldıktan sonra soğanı doğrayalım ve tereyağıyla birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Lokum Gibi Kavurma Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo dana eti 3 yemek kaşığı zeytin yağ 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı yoğurt Yarım su bardağı su 1 soğanın suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı zerdeçal 4 diş sarımsak Lokum Gibi Kavurma Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kavurma (Lokum Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo az yağlı kırmızı et 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz 5-6 diş sarımsak Yarım çay bardağından biraz fazla kaynar su Kavurma (Lokum Kıvamında) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Etimizi küp biçiminde doğrayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt