Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı İçin Materyaller
15 adet kuzu gerdan eti
5-6 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
8-9 adet arpacık soğan
8-9 adet çarliston biber
2-3 yemek kaşığı sirke
Sosu için
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz(damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz)
Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etlerimizi bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ek edip içerisine sirkeyi ek ediyoruz. Yaklaşık 5-10 dk bu biçimde bekletip,yıkıyoruz.
Yıkadığımız etlerimizi suyunun süzülmesi için süzgece alıp bekletiyoruz.
Öbür taraftan yapışmaz altı bir tavayı ocağa alıp düzgünce ısıtıyoruz.
Isıttığımız tavaya etlerimizi azar azar ek edip her tarafı eşit biçimde olacak halde mühürlüyoruz(görselde olduğu gibi)
Mühürlediğimiz etlerimizi düdüklü tencereye alıp içine kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı bütün formda ekleyip etlerimizin üzerini geçecek kadar su ek edip yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
Bir kaba domates salçası,biber salçası,rendelenmiş sarımsak,sıvı yağ,ılık su,karabiber ve tuzuda ek edip düzgünce karıştıyoruz.
Düdüklüde pişen etlerimizin suyunu süzüp tek tek sosa batırıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine arpacık soğanları ve biberlerimizi de soslayıp ekliyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirip servis ediyoruz.Afiyet olsun .
Not:suyumuza kattığımız sirke etlerin kanını daha çabuk dışarı salmasını sağlıyor. Et pişmeden evvel mühürlenirse kurumaz ve pişince lokum kıvamında olur. Arpacık soğanların kabuklarını soymadan evvel bir kaba alıp üzerine su ek edip 1-2 dakika bekletirseniz kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirdiğimiz etlerimizin suyunu çorba yahut pilav imalinde kullanabilirsiniz. Tercihe nazaran etimizi fırınlarken patates,kabak,patlıcan üzere sebzeler de tercih edebilirsiniz. Kuzu gerdanların kendine mahsus yağları da olduğundan ötürü yalnızca sosta yağ kullanmak kâfi olacaktır. Tercihe nazaran gerdan etimizi azaltabiliriz.
Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
15 adet kuzu gerdan eti
5-6 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
8-9 adet arpacık soğan
8-9 adet çarliston biber
2-3 yemek kaşığı sirke
Sosu için
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz(damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz)
Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etlerimizi bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ek edip içerisine sirkeyi ek ediyoruz. Yaklaşık 5-10 dk bu biçimde bekletip,yıkıyoruz.
Yıkadığımız etlerimizi suyunun süzülmesi için süzgece alıp bekletiyoruz.
Öbür taraftan yapışmaz altı bir tavayı ocağa alıp düzgünce ısıtıyoruz.
Isıttığımız tavaya etlerimizi azar azar ek edip her tarafı eşit biçimde olacak halde mühürlüyoruz(görselde olduğu gibi)
Mühürlediğimiz etlerimizi düdüklü tencereye alıp içine kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı bütün formda ekleyip etlerimizin üzerini geçecek kadar su ek edip yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
Bir kaba domates salçası,biber salçası,rendelenmiş sarımsak,sıvı yağ,ılık su,karabiber ve tuzuda ek edip düzgünce karıştıyoruz.
Düdüklüde pişen etlerimizin suyunu süzüp tek tek sosa batırıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine arpacık soğanları ve biberlerimizi de soslayıp ekliyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirip servis ediyoruz.Afiyet olsun .
Not:suyumuza kattığımız sirke etlerin kanını daha çabuk dışarı salmasını sağlıyor. Et pişmeden evvel mühürlenirse kurumaz ve pişince lokum kıvamında olur. Arpacık soğanların kabuklarını soymadan evvel bir kaba alıp üzerine su ek edip 1-2 dakika bekletirseniz kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirdiğimiz etlerimizin suyunu çorba yahut pilav imalinde kullanabilirsiniz. Tercihe nazaran etimizi fırınlarken patates,kabak,patlıcan üzere sebzeler de tercih edebilirsiniz. Kuzu gerdanların kendine mahsus yağları da olduğundan ötürü yalnızca sosta yağ kullanmak kâfi olacaktır. Tercihe nazaran gerdan etimizi azaltabiliriz.
Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı