Lokum Tadında Et

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Lokum Tadında Et Tanımı İçin Materyaller
️ 700 gram dana eti
️ 1 adet kuru soğan
️ 2 diş sarımsak
️ 1 tatlı kaşığı kekik
️ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
️ 1 adet domates
️ 1 adet kırmızı kapya biber
️ 1 çay kaşığı karabiber
️ 1 çay kaşığı acı pul biber
️ 1 çay kaşığı tuz
️ 1 çay bardağı süt
️ Yarım çay bardağı sıvı yağ
️ Gerekli olursa su

Lokum Tadında Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Eti jülyen şeklinde parmak uzunluğunda ince doğrayalım.
Karıştırma kabına alalım üzerine kekik, karabiber, kırmızı biber, pul biber ve sarımsağıda ince küp halinde doğrayalım.
En son süt ve sıvı yağ̆ıda ekleyip güzelce karıştıralım ve vaktimiz varsa 1 yahut 2 saat üzerini örtüp dinlendirelim(eğer acil ise 15 dakika bekletelim).
Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ̆ döküp soğanı doğrayıp hafif kavuralım. Kapya biberide jülyen doğrayıp ekleyip soteleyelim ve kabuğunu soyduğumuz domatesi de küp küp içerisine doğrayıp biraz kavuralım.
Dinlenmiş olan eti içerisine ekleyip kavuralım bu aşamada et suyunu bırakacaktır (eğer gereğince suyu yoksa yarım çay bardağı su ekleyelim)tuzunu da ekleyip düdüklü kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Çok fazla su eklemeden düdüklü tencerede mükemmel oldu.
Tencerede pişirmek isterseniz kavrulan et baya yumuşak olacaktır duruma göre biraz su ekleyip kaynamaya bırakın pişip pişmediğini denetim edip ocaktan alıp servis edelim.
Sos ile beklettiğimiz için yumuşacık lokum üzere olmakta tavsiye ederim denemek isteyenlere kolay gelsin afiyet olsun dileklerimle sevgiyle kalın.
 

Similar threads

  • Soru
Yiyenlerin Bir Daha İsteyeceği Bir Ana Yemek Şehzade Kebabı Tanımı İçin Materyaller 600 gram kuş başı et 3 tane büyük patlıcan 4 tane yeşil biber 2 tane domates 2 tane soğan 4-5 diş sarımsak 1 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Lokum Üzere Tavuk Şiş (Tavada) Tanımı İçin Gereçler 1 paket tavuk göğsü Marine için; 1 adet yumurta 1 su bardağı maden suyu Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı kekik Bulamak için; Galeta unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller 2 bağ ıspanak (miktar size kalmış) 1 çay bardağı pirinç̧ 1 yemek kaşığı zeytin yağı 1 adet soğan 2 adet sarımsak 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı acı toz biber (İsteğe bağlı) Az ölçüde tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tanımı İçin Gereçler 5 adet dana antrikot (Eti dananın, dilediğiniz rastgele bir yerinden kullanabilirsiniz, orta kalınlıkta el büyüklüğünde parçalar olması yeterli) 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet iri uzunluk kuru soğan 3 diş sarımsak 2 dolu yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Materyaller Püre için; 3 büyük patates 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber Yarım su bardağı süt 1 su bardağından az kaşar rendesi Tavuk sote için; 1 kuru soğan 2 tane yeşil biber 1 kapya biber 1 büyük domates 1 yemek kaşığı salça Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt