Lokum Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
4 adet kemiksiz tavuk kalça eti
çeri domates
yeşil biber
kırmızı biber
Marinesi İçin
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Tozbiber
Kimyon
Kekik
Lokum Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Birinci olarak marinesini hazırlıyoruz. Bunun için yoğurt, zeytinyağı, tuz ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz.
Kuşbaşı doğradığımız tavuk kalça etini sosa ek edip iyicene karıştırıyoruz.
Marine ettiğimiz etlerin üzerini streçleyip 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu kademeden geçirmenizi öneririm böylece daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
Çöp şişlere sırasıyla diziyoruz >domates, tavuk, yeşil biber, kırmızı biber.
Hazırladığımız tavuk şişlerini fırınımızın ızgara teli üzerine diziyoruz.
Fırın tepsisini yarıya kadar suyla dolduruyoruz ve ızgara telinin altına koyuyoruz. Izgara ayarında 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Ben meyhane pilavı, salata ve piyaz ile servis ettim. Siz dilerseniz patates yahut pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
4 adet kemiksiz tavuk kalça eti
çeri domates
yeşil biber
kırmızı biber
Marinesi İçin
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Tozbiber
Kimyon
Kekik
Lokum Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Birinci olarak marinesini hazırlıyoruz. Bunun için yoğurt, zeytinyağı, tuz ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz.
Kuşbaşı doğradığımız tavuk kalça etini sosa ek edip iyicene karıştırıyoruz.
Marine ettiğimiz etlerin üzerini streçleyip 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu kademeden geçirmenizi öneririm böylece daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
Çöp şişlere sırasıyla diziyoruz >domates, tavuk, yeşil biber, kırmızı biber.
Hazırladığımız tavuk şişlerini fırınımızın ızgara teli üzerine diziyoruz.
Fırın tepsisini yarıya kadar suyla dolduruyoruz ve ızgara telinin altına koyuyoruz. Izgara ayarında 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Ben meyhane pilavı, salata ve piyaz ile servis ettim. Siz dilerseniz patates yahut pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.