Lolipop Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
6 adet tavuk but
3 adet orta boy patates
2 dış sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri ( ben biraz fazla koydum güzel tat veriyor)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Küçük bir kase rondodan geçirilmiş kaşar
Dış kaplaması için
3 adet yumurta
Beyaz un
Galeta unu
Lolipop Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle butlarımızı ve patateslerimizi haşlayalım.
Butlarımız haşlandıktan sonra rondodan geçirelim veya satırla ince olacak şekilde doğrayalım.
Patateslerimiz de haşlandıktan sonra ezelim içine kaşar peynirini ekleyip karıştıralım.
Daha sonra robottan geçirdiğimiz biberlerimizi hafif yağda soteleyip patateslerin içine ekleyelim.
Şimdi pürenin içine rabottan geçirdiğimiz tavuğu ve ezdiğimiz sarımsakları koyalım ve baharatlarını ekleyip yoğuralım. Kemiklerimizi yıkayalım.
Şimdi harcımızdan top yapıp kemiklerimize saralım.
Evet tavuk lolipoplarımız hazır. Şimdi ise sırayla önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa batırıp kızartalım. (yağın önceden kızıp kızmadığına dikkat edin).
Afiyet olsuuun
Lolipop Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet tavuk but
3 adet orta boy patates
2 dış sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri ( ben biraz fazla koydum güzel tat veriyor)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Küçük bir kase rondodan geçirilmiş kaşar
Dış kaplaması için
3 adet yumurta
Beyaz un
Galeta unu
Lolipop Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle butlarımızı ve patateslerimizi haşlayalım.
Butlarımız haşlandıktan sonra rondodan geçirelim veya satırla ince olacak şekilde doğrayalım.
Patateslerimiz de haşlandıktan sonra ezelim içine kaşar peynirini ekleyip karıştıralım.
Daha sonra robottan geçirdiğimiz biberlerimizi hafif yağda soteleyip patateslerin içine ekleyelim.
Şimdi pürenin içine rabottan geçirdiğimiz tavuğu ve ezdiğimiz sarımsakları koyalım ve baharatlarını ekleyip yoğuralım. Kemiklerimizi yıkayalım.
Şimdi harcımızdan top yapıp kemiklerimize saralım.
Evet tavuk lolipoplarımız hazır. Şimdi ise sırayla önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa batırıp kızartalım. (yağın önceden kızıp kızmadığına dikkat edin).
Afiyet olsuuun
Lolipop Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı