SoruCevap
Yeni Üye
Loppuk (Erzincan’ın Bulgur Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Toz biberli tereyağı
Loppuk (Erzincan’ın Bulgur Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurları ıslatalım.
Kabardıktan sonra içine yumurtalarını ekleyelim.
Un ve tuzunu da ek ettikten sonra uygunca yoğuralım.
Yoğurduktan sonra küçük toplar halinde yuvarlayalım.
O sırada bir tencerede haşlama suyunu kaynatalım.
İçerisine tuz ek edelim.
Kaynayan suya köftelerimizi atalım.Yumuşayınca kevgirle alalım.
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biber ile servis edelim.
Loppuk (Erzincan’ın Bulgur Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Toz biberli tereyağı
Loppuk (Erzincan’ın Bulgur Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurları ıslatalım.
Kabardıktan sonra içine yumurtalarını ekleyelim.
Un ve tuzunu da ek ettikten sonra uygunca yoğuralım.
Yoğurduktan sonra küçük toplar halinde yuvarlayalım.
O sırada bir tencerede haşlama suyunu kaynatalım.
İçerisine tuz ek edelim.
Kaynayan suya köftelerimizi atalım.Yumuşayınca kevgirle alalım.
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biber ile servis edelim.
Loppuk (Erzincan’ın Bulgur Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı