Lor Dolması nasıl yapılır
Lor Dolaması yapılışı
2 bardak bulgur
500 gram cokelek (lor)
Yeteri kadar evelik veya pazı yaprağı
2 adet soğan,
Tuz
2 kaşık margarin
Az sut kaymağı
imageslordolamasitarifiresimli5ad404ea03927
Soğanları ince ince kıyın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun Diğer tarafta bulguru pilav gibi pişirin Kavrulan soğanlara kaymak, bulgur ve lor ilave edin Sonra iyice karıştırın ve pazı yapraklarını dolma gibi sarıp tepsiye tek kat dizin Fırına verip biraz uzerleri kızarmaya yakın cıkarın Tereyağını kızdırıp uzerine dokun ve sarımsaklı yoğurtla yiyin
Lor Dolaması yapılışı
2 bardak bulgur
500 gram cokelek (lor)
Yeteri kadar evelik veya pazı yaprağı
2 adet soğan,
Tuz
2 kaşık margarin
Az sut kaymağı
imageslordolamasitarifiresimli5ad404ea03927
Soğanları ince ince kıyın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun Diğer tarafta bulguru pilav gibi pişirin Kavrulan soğanlara kaymak, bulgur ve lor ilave edin Sonra iyice karıştırın ve pazı yapraklarını dolma gibi sarıp tepsiye tek kat dizin Fırına verip biraz uzerleri kızarmaya yakın cıkarın Tereyağını kızdırıp uzerine dokun ve sarımsaklı yoğurtla yiyin