Lor Peyniri Üretimi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt
Birkaç damla limon suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
Lor Peyniri İmali Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt küçük bir tencerede kaynatılır.
Kaynayan süte limon damlatılır ve yoğurt eklenir.
Bu sayede sütün kesilmesi sağlanır.
Suyunu çekene kadar ocakta bekletilir.
Son olarak da tülbentli süzgeçten geçirilir. (süzgecin altına da farklı bir kap koyun ki bu sayede peynir altı suyu elde edilir. ).
Lor peynirimiz hazır. Bebeklere afiyet olsun .
1 su bardağı süt
Birkaç damla limon suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
Lor Peyniri İmali Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt küçük bir tencerede kaynatılır.
Kaynayan süte limon damlatılır ve yoğurt eklenir.
Bu sayede sütün kesilmesi sağlanır.
Suyunu çekene kadar ocakta bekletilir.
Son olarak da tülbentli süzgeçten geçirilir. (süzgecin altına da farklı bir kap koyun ki bu sayede peynir altı suyu elde edilir. ).
Lor peynirimiz hazır. Bebeklere afiyet olsun .