Lor Peynirli Bazlama

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Lor Peynirli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İc harcı için;
Hafif tuzlu lor peyniri
1 yemek kaşığı sıvı yağı

Lor Peynirli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurunu hazırlamak için ılık su,ılık süt ve şekerle birlikte mayayı eritiyoruz.
Sonra tuz,yumurta, yağı ek edip karıştırıyoruz.
Azar azar unu ek edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hamurumuzu yoğurduktan ve 30 dk mayalandırdıktan sonra 5 beze haline getiriyoruz.
Sonra lor peynirimizi elimizde kar topu üzere 5 adet top yapıyoruz, bezeye elimizle bastırarak biraz açıyoruz.
Bu lor topunu elimizle açtığımız hamurun ortasına koyuyoruz ve bohça üzere büküyoruz.
Yaptığımız içli hamur topumuzu oklavayla istediğiniz büyüklükte açıyoruz.
Tavada çok kısık olmayan ateşde alt üst çevirerek pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz lor peynirli bazlamamızı isteğe bağlı soğumadan tereyağıyla yağlıyoruz. ( tereyağıyla hoş oluyor).Yapan herkese afiyet olsun.
Lor Peynirli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1 adet yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar su( ½ su bardağı) İç harcı için; 1 tutam ıspanak yada pırasa 1 kase lor peynir 1 çay kaşığı tuz 1 kepçe sıvı yağ Tavada Mayalı Börek Ve Bazlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kahvaltılık Kaşarlı Bazlama Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı kaşar peyniri (İstediğiniz peyniri kullanabilirsiniz) Aldığı kadar un Kahvaltılık Kaşarlı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Ilık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Lor Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su İçi için; Lor peyniri 1 tane soğan Pul biber Çok az sıvı yağ Aralarını yağlamak için; 100 gr margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ Lor Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Lor Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler 250 gram tereyağ 2 su bardağı ılık su 2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine) 1 yemek kaşığı şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 paket maya 1 kg un 7 su bardağı İçi için 1 kase lor peyniri 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı tuz Üzeri için 2 yumurta sarısı 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Peynirli Küçük Bazlama Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 300 ml ılık su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Un (yaklaşık 500 gram) Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya Peynirli harcı için: 1 çorba kasesi beyaz peynir 1 su bardağı rende kaşar 2 adet yumurta Maydanoz Peynirli Küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt