Lor Peynirli Somun Ekmek
Resimli Lor Peynirli Somun Ekmek Tarifi , Lor Peynirli Somun Ekmek Nasıl Yapılır, Lor Peynirli Somun Ekmek yapılışı resimli tarifi
imageslorpeynirlisomunekmektarifiresimli5ad43bdfded72
Lor Peynirli Somun Ekmek
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 corba kaşığı bal
100 gram lor (ricotta) peyniri (yaklaşık yarım bardak)
1 bardak su
2 kucuk somun
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, loru ve balı da ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu loru ve balı ilave ederek hamurunuzu 6–7 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın Bu surede hamurunuzun hacmi iki katına cıkacaktır
4 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak duzgun iki beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin
5 Ekmeklerin uzerine keskin bir bıcakla ½ cm derinliğinde bir artı işareti cizin
6 Uzerine un serpip onceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak loru hemen ardından suyu ve balı koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Unun ustune haznenin bir koşesine tuzu koyun Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Resimli Lor Peynirli Somun Ekmek Tarifi , Lor Peynirli Somun Ekmek Nasıl Yapılır, Lor Peynirli Somun Ekmek yapılışı resimli tarifi
imageslorpeynirlisomunekmektarifiresimli5ad43bdfded72
Lor Peynirli Somun Ekmek
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 corba kaşığı bal
100 gram lor (ricotta) peyniri (yaklaşık yarım bardak)
1 bardak su
2 kucuk somun
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu, loru ve balı da ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu loru ve balı ilave ederek hamurunuzu 6–7 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın Bu surede hamurunuzun hacmi iki katına cıkacaktır
4 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle yuvarlayarak duzgun iki beze haline getirin İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin
5 Ekmeklerin uzerine keskin bir bıcakla ½ cm derinliğinde bir artı işareti cizin
6 Uzerine un serpip onceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak loru hemen ardından suyu ve balı koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edin Unun ustune haznenin bir koşesine tuzu koyun Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin