Lotus Bisküvi Kremalı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
300 gram lotus bisküvi
100 gram tereyağ
Kreması için;
700 gram labne peyniri
3 adet yumurta
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
4 yemek kaşığı lotus krema
Üzerine ;
Lotus kreması
Lotus Bisküvi Kremalı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için ilk olarak bisküvilerimizi robottan geçiriyoruz.
100 gram tereyağımızı eritip bisküviyle karıştırıyoruz.
Dileğiniz boyuttaki bir kelepçeli kapımızın altına yağlı kağıt serip üstüne karışımımızı yerleştiriyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Ardından kremamızı yapmak için labne peyniri ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
Krema, nişasta, un ve vanilini ekleyip yavaşta karıştırıyoruz.
Son olarakta yumurtaları tek tek ekliyoruz ve mikserin en düşük gücüyle çırpıyoruz.
Buzdolabına koyduğumuz kelepçe kabımızı alıp bisküvi tabanımızın üstüne kremamızı döküyoruz.
Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.
Başka bir fırın tepsisine su koyup en alt rafa yerleştiriyoruz.
Orta raftaki tele yerleştirdiğimiz cheescakemizi 1 saate yakın pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleliyoruz ve benmari usulüyle erittiğimiz lotus kremamızı üstüne yavaşta döküyoruz.
Dilersek robottan kalan bisküvilerimizle üstünü yada yanlarını süsleyebiliriz.
Son ve en önemli püf nokta ise buzdolabında en az 4 saat kadar bekletiyoruz.
Afiyet olsun.
Lotus Bisküvi Kremalı Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için;
300 gram lotus bisküvi
100 gram tereyağ
Kreması için;
700 gram labne peyniri
3 adet yumurta
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
4 yemek kaşığı lotus krema
Üzerine ;
Lotus kreması
Lotus Bisküvi Kremalı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için ilk olarak bisküvilerimizi robottan geçiriyoruz.
100 gram tereyağımızı eritip bisküviyle karıştırıyoruz.
Dileğiniz boyuttaki bir kelepçeli kapımızın altına yağlı kağıt serip üstüne karışımımızı yerleştiriyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Ardından kremamızı yapmak için labne peyniri ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
Krema, nişasta, un ve vanilini ekleyip yavaşta karıştırıyoruz.
Son olarakta yumurtaları tek tek ekliyoruz ve mikserin en düşük gücüyle çırpıyoruz.
Buzdolabına koyduğumuz kelepçe kabımızı alıp bisküvi tabanımızın üstüne kremamızı döküyoruz.
Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.
Başka bir fırın tepsisine su koyup en alt rafa yerleştiriyoruz.
Orta raftaki tele yerleştirdiğimiz cheescakemizi 1 saate yakın pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleliyoruz ve benmari usulüyle erittiğimiz lotus kremamızı üstüne yavaşta döküyoruz.
Dilersek robottan kalan bisküvilerimizle üstünü yada yanlarını süsleyebiliriz.
Son ve en önemli püf nokta ise buzdolabında en az 4 saat kadar bekletiyoruz.
Afiyet olsun.
Lotus Bisküvi Kremalı Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı