Son konular

Lotus Bisküvili Cheesecake

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Lotus Bisküvili Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
(çapı 20 cm olan kelepçeli kalıp için)
Taban için:
150 gram lotus bisküvi
50 gram tereyağı
Ara kat kreması için:
375 gram süzme yoğurt
100 gram labne
100 ml krema
1/2 (yarım) paket dr oetker vanilyalı puding (toz olarak kullanılacak)
1 paket vanilin
1/2 (yarım) yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) su bardağı şeker
2 adet yumurta
Üst krema için:
150 gram lotus krema

Lotus Bisküvili Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Taban için, bisküvi tane tane kalmayacak biçimde rondodan geçirilir, tavada erittiğimiz tereyağı ile karıştırılır.
Kalıbın tabanına fırın kağıdı yuvarlak kesilir, yayılır.
Kalıbın dışına da alüminyum folyo sarılır.
Tereyağıyla karıştırdığımız bisküvi kelepçeli kalıba bastırarak yayılır, tabanı düz olan bir bardak yahut kaseyle üzerine bastırılır.
Ara kreması için, çırpma kabına yumurtalar hariç tüm gereç alınır, yeterlice çırpılır.
Daha sonra birinci yumurta eklenir, çırpılır; sonra 2. Yumurta eklenir ve tekrar çırpılır, bisküvinin üzerine dökülür.
Fırın tabanın iki yanına, ısıya güçlü iki kapta su konur. (kremanın çatlamaması için) fırın 175 dereceye ayarlanır ve ısınınca cheesecake sürülür.
Fırına sürdüğümüz cheesecake üzeri kızarmaya başlayınca fırın kapatılır, kapağı hiç açılmadan 15 dakika fırında bekletilir.
15 dakika sonunda fırının kapağı yarım aralanır, cheesecake yaklaşık yarım saat daha fırında bekletilir; sonrasında fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
Üst kreması için, 150 gram lotus krema bir kaseye ya da cezveye alınır, sıcak suyun içine oturtulur ve erimeye bırakılır.
Soğuyan kekin üzerine gezdirdikten sonra tekrar buzdolabına kaldırılır.
Üzerinin süsü için de rondodan geçirdiğimiz 3-4 adet lotus bisküvi kullanılır.
1 gece buzdolabında beklettiğimiz cheesecake sonraki gün servis edilir.(cheesecake, büyük kelepçeli kalıba yapılacak olursa tüm materyalin iki katı, yalnızca yumurta sayısı 3 olarak kullanılacak. ) Kolay mı kolay, olağanüstü bir lezzet…deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.

Lotus Bisküvili Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Gereçler Krema için; 700 gram labne 200 gram krema Yarım su bardağı şeker 1 paket vanilya 3 yumurta 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta Tabanı için; 300 gram lotus bisküvi 80 gram eritilmiş tereyağı Üzeri için; Lotus kreması Çekilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Materyaller Tabanı için; 1 paket lotus bisküvi 2 yemek kaşığı tereyağı Kreması için; 600 gram labne 1 su bardağı şeker 1 paket krema 2 yemek kaşığı mısır nişastası (Çok tepeleme olmasın) 2 yemek kaşığı un (Çok tepeleme olmasın) 1 paket vanilya 3 adet yumurta (Oda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Alt tabanı için: 200 gram lotus bisküvi 70 gram tereyağ Üst kreması için 500 gram quark 200 gram frischkäse (labne) 1 kutu schlagsahne (krema) 1 su bardağı şeker 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 pk vanilya 1 limon kabuğu rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Gereçler Tabanı İçin ️ 1 paket lotus bisküvi (5-6 adedini üzerini süslemek için ayırıyoruz) ️ 70 gram eritilmiş tereyağı Kreması İçin ️ 500 gram süzme yoğurt ️ 500 gram sürme beyaz peynir (Tuzsuz) ️ 200 ml sıvı krema ️ 3 yumurta ️ 1.5 yemek kaşığı un ️ 1.5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler Taban için: 250 gram lotus biskuvi 70 gram eritilmiş tereyağı Labneli harçmalzemeler kesinlikle oda ısısında olmalı) 900 gram labne 200 ml krema (1 paket) 3 adet yumurta 250 gram toz şeker 1,5 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı un 1 paket vanilya Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt