SoruCevap
Yeni Üye
Lotus Cake Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı dolusu un
Kreması için;
2 paket sıvı krema
2 paket mascarpone (yoksa sadece krema da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı lotus krema
Üzeri için;
4 yemek kaşığı lotus krema
Kenarları için;
Lotus bisküvi
Lotus Cake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara alıyoruz.
Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave ediyoruz.
Spatula yardımıyla beyazını içine ilave edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
180 derece fırında 25-30 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz.
Kreması için; kremayı pudra şekeri ile karıştırıp sert bir kıvam alınca içine mascarponeyi ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz (isterseniz sadece krema ile de yapabilirsiniz).
İçine lotus kremasını ekleyip tekrar karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
Kekimizi ikiye bölüp pasta çemberine alıyoruz, içine kremadan yarım su bardağı kadar ayırıp kremayı koyuyoruz, kekin ikinci katını koyuyoruz, üzerine kalan kremayı da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Lotus kremayı benmari usulü eritip pastamızın üzerine döküyoruz, 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz, çıkardıktan sonra kenarlarını lotus bisküvi ile kapatıyoruz, afiyet olsun
Lotus Cake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı dolusu un
Kreması için;
2 paket sıvı krema
2 paket mascarpone (yoksa sadece krema da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı lotus krema
Üzeri için;
4 yemek kaşığı lotus krema
Kenarları için;
Lotus bisküvi
Lotus Cake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara alıyoruz.
Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave ediyoruz.
Spatula yardımıyla beyazını içine ilave edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
180 derece fırında 25-30 dakika kontrollü şekilde pişiriyoruz.
Kreması için; kremayı pudra şekeri ile karıştırıp sert bir kıvam alınca içine mascarponeyi ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz (isterseniz sadece krema ile de yapabilirsiniz).
İçine lotus kremasını ekleyip tekrar karıştırıyoruz dolapta dinlendiriyoruz.
Kekimizi ikiye bölüp pasta çemberine alıyoruz, içine kremadan yarım su bardağı kadar ayırıp kremayı koyuyoruz, kekin ikinci katını koyuyoruz, üzerine kalan kremayı da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Lotus kremayı benmari usulü eritip pastamızın üzerine döküyoruz, 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz, çıkardıktan sonra kenarlarını lotus bisküvi ile kapatıyoruz, afiyet olsun
Lotus Cake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı